avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Daca pe un titlu de proprietate teren agrar , pe Legea 1/2000 sunt mentionati trei beneficiari ai unui fost autor , iar pentru unul dintre acestia -decedat in anul 1998 , nu s-a trecut in certificatul de mostenire pentru sotie si respectiv copil , existenta acestui teren , se poate obtine in instanta succesiunea intregii suprafete doar intre cei doi primi beneficiari din titlul de proprietate ?
Mentionez ca cererea pentru acest teren a fost facuta in anul 1997 pentru toti cei trei beneficiari( inainte de decesul celui de al treilea - 1998) , utilizand o procura notariala pe numele unui alt beneficiar / in favoarea celui de al treilea .
Poate fi atacata in instanta calitatea mostenitorilor celui de al treilea beneficiar , pentru faptul ca in anul 2002 s-a emis titlul de proprietate conform Legii 1 / 2000 , chiar daca cererea a fost facuta in anul 1997 si in numele celui de al treilea beneficiar ( decedat ulterior in 1998 ) si fara a fi mentionat in Certificatul de mostenire al fiului si respectiv sotiei decedatului respectivul teren .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 19:35, 20 Mai 2014
Evident ca nu a fost trecut terenul in Certificatul de mostenitor daca titlul s-a eliberat in anul 2002 iar cel indreptatit la reconstituire a decedat in 1998. Cred insa ca nu a fost trecut terenul in CM pentru simplul motiv ca mostenitorii nu stiau de aceste demersuri. Insa nimic nu ii imiedica sa faca o completare a CM cu acest teren.
Iesirea din indiviziune doar intre doi dintre cei trecuti pe titlu nu se poate intampla in mod legal. Succesorii celui de al treilea trebuie citati si sa isi exprime un punct de vedere in sensul ca vor sa participe sau nu la iesirea din indiviziune.
Nu incurcati calitatea de succesor si cea de mostenitor. Pe titlul de proprietate este trecut defunctul in virtutea faptului ca, asa cum spuneti dvs., cererea a fost facuta in numele defunctului. Drept urmare cel care a formulat cererea a avut un mandat din partea defunctului sa faca o cerere si in numele lui.
Faptul ca terenul nu a fost trecut in CM nu este de natura a le punse la indoiala calitatea de succesibil. Inseamna doar ca succesiunea a fost dezbatuta doar cu privire la o parte din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)
succesiune pe fond funciar si legea 10 cu cantec pamfila pamfila II si ISnA au avut pe copii IS si IGR. IS decedeaza in 1941 . Se face succesiune sub beneficiul inventarului si mostenitori sant declarati doar parintii II ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)