avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Fond de rezerva al consiliului local al U.A.T.
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Fond de rezerva al consiliului local al U.A.T.

Conform urmatorelor legi: 1.)Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, 2.) Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice 3) Legea nr. 36/2014 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare la care se poate adauga Legea 28/2014 pentru aprobarea OUG 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice, dar necunoscand prevederile privind latura fiscala a problemei ce vreau sa o supun atentiei d-vs, va rog sa ma lamuriti daca este posibila creerea unui fond de rezerva al Consiliului Local al UAT, cu urmatoarele surse de finantare : a) un cuantum permanent de alimentare, cu acordul consilierilor care accepta propunerea, in valoare de 10 - 50 % din valoarea indemnizatiilor de sedinta ale consilierilor participanti la sedinte (conform L 393/2004); b) suma integrala a consilierului (consilierilor) absenti nemotivat de la sedintele in plen pentru care este prevazuta acordarea indemnizatiei de sedinta. c) donatii si sponsorizari.
Contul va fi deschis pe numele generic "Consiliul Local (UAT)" si va fi administrat de un grup de minim 3 consilieri propusi si validati de plen. Sumele stranse vor fi folosite, conform hotararilor C.L., pentru acordarea de burse de merit pentru tineri dotati dar cu mijloace materiale precare, pentru cazuri de boala/accident, actiuni culturale s.a.m.d.
Referitor la acceptarea reducerii cuantumului indemnizatiei cu un anumit procent, stabilit de comun acord,cred ca nu vor fi probleme, avand in vedere atat modul in care este vazuta, in majoritatea localitatilor indemnizatia primita de catre consilieri, cat si faptul ca nerenuntarea la aceasta ar "dauna grav sanatatii" celui ce ar cuteza sa refuze renuntarea benevola la o cota-parte...
Deasemenea, avand in vedere faptul ca sedinta odata legal constituita, avand cvorum deci, isi desfasoara cursul normal si adopta legal proiectele de pe ordinea de zi, indemnizatia unor consilieri eventual absenti (in medie 1-2/sedinta), care oricum ar iesi din contul primariei, ar putea alimenta constant si eficient acest cont...Cu multumiri si consideratie - Ioan Adrian Cristea.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
Mathushalem, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor calculare indemnizatie de sedinta consilier vamaSM vamaSM Buna ziua si as vrea un ajutor daca se poate. Sunt consilier local intr-o comuna cu aprox.3600 loc.si as vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie de ºedinþã pentru consilieri flyanda2001 flyanda2001 Prefectura judetului a acţionat în instanţa un C.L. pentru că a considerat o hotarare ilegală de acordare a indemnizaţiei de şedinţă, pentru ... (vezi toată discuția)
Mandat consilier gheorghe50 gheorghe50 Am citit aspectele legate de legea 393-2004 art 9 . Intrebarea mea este : ce se intampla daca consiliul local nu aproba proiectul de hotarare princare se ... (vezi toată discuția)