avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tardivitatea introducerii cererii, șanse în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tardivitatea introducerii cererii, șanse în recurs, continuarea executãrii silite

Buna ziua.
O persoana a facut contestatie in tribunal la o executare silita.Contestatia a fost respinsa pe motiv de intarziere a depunerii dosarului.Avocatul a depus dosarul cu patru zile intarziere.S-a aflat acest lucru cand s-a pronuntat sentinta.Pronuntarea s-a facut cu drept de recurs in 15 zile.Mai are persoana respectiva vreo sansa de castig daca face recurs?In aceste 15 zile partea intimata poate merge mai departe cu executarea silita sau asteapta sa treaca termenul de recurs?
Bună ziua,
1. Fiind respinsă pe motiv de tardivitate nu vad ce se mai poate invoca in sustinerea recursului.
2. Nefiind suspendată executarea, nu există impediment la executare.
Ati aflat dvs. ca a fost depusa contestatia in afara termenului. In mod normal instanta/partea adversa ar fi trebuit sa puna in discutia partilor exceptia tardivitatii formularii contestatiei in cursul solutionarii litigiului.
Recursul il puteti formula insa, si daca ar fi existat motive de intrerupere/suspendare a cursului termenului, ar fi trebuit invocate in cuprinsul contestatiei impreuna cu o cerere de repunere in termen.
Fara sa fi fost invocate in fond, sansa de a fi admise in recurs este redusa.
apaidiu a scris:

Ati aflat dvs. ca a fost depusa contestatia in afara termenului. In mod normal instanta/partea adversa ar fi trebuit sa puna in discutia partilor exceptia tardivitatii formularii contestatiei in cursul solutionarii litigiului.
Recursul il puteti formula insa, si daca ar fi existat motive de intrerupere/suspendare a cursului termenului, ar fi trebuit invocate in cuprinsul contestatiei impreuna cu o cerere de repunere in termen.
Fara sa fi fost invocate in fond, sansa de a fi admise in recurs este redusa.

Nu este procesul meu.Eu nici macar nu am drept de a face imprumut undeva.Sunt doar o studenta fara venituri sau proprietati.Este problema unei cunostine de familie.
Sentinta este urmatoarea.

,,Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neintemeiata exceptia nulitatii cererii de chemare in judecata trasa din lipsa semnaturii. Admite exceptia tardivitatii formularii contestatiei la executare. Respinge contestatia la executare ca tardiva. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.''

Dvs fiind in domeniu intelegeti mai bine continutul decat mine sau decat persoana in cauza.
Executarea continua atata timp cat nu s-a cerut si nu s-a dispus prin decizia pronuntata in contestatia la executare suspendarea acesteia.

Eu una nu vad utilitatea formularii unui recurs daca cererea initiala a fost depusa cu depasirea termenului de15 zile pt a face contestatie. Asa ceva nu ar fi trebuit sa se intample, mai ales ca a fost angajat un avocat in acea cauza.
Alexandrarares a scris:
Mai are persoana respectiva vreo sansa de castig daca face recurs?

Nicio șansă.

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare dorudrg dorudrg buna ziua.astazi 22.03.2018 am avut un proces cu cei de la kruk in legatura cu o suma de bani datorata in urma unui credit bancar din 2008 instanta mi.a ... (vezi toată discuția)
Solutia - irevocabil, se mai poate face ceva? VILISOR VILISOR am avut un proces pentru o contestaţie la executare, la judecatoria Panciu mi s-a respins cu motivul de tardivitate a contestatiei privind titlul executor, la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silită am executat-o pe fosta soție ... Dan Mihai Dan Mihai Contestatie la executare silită Am executat-o pe fosta soție , pentru neplata pensiei de întreținere , a minorului pe care la părăsit în Germania , ... (vezi toată discuția)