avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Formulã corectare paragraf din CVC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Formulã corectare paragraf din CVC

Bună ziua,

Am încheiat un CVC, prin care împreună cu soția achiziționez un imobil de la o terță persoană, cu un avans și restul în rate pe o perioadă de timp.

În contract trebuia specificat faptul că întregul avans (atât cel din precontract, cât și diferența achitată la semnarea actului) reprezintă contribuția exclusivă a mea, adică nu sunt bani ai familiei (împreună cu soția).

Din păcate în actul final s-a omis acest aspect, rămânând specificat faptul că doar avansul din precontract (care era mult mai mic decât avansul final din momentul perfectării CVC-ului) ar fi contribuția mea exclusivă.

Care ar fi cea mai bună formulă de corectare a acestui aspect?

1) declarația soției conform căreia întregul avans este contribuția mea exclusivă?

2) declarația tuturor că a fost identificată o eroare în CVC, motiv pentru care îl încheiem din nou?

3) act adițional la CVC?

4) înlocuirea contractului original și a copiilor și resemnarea actului de către toate părțile?

Mi s-a sugerat ultima variantă, dar aș vrea să știu ce riscuri implică.

Dacă rămâne o copie din CVC-ul inițiat la vânzător, voit sau accidental, există vreun risc pentru validitatea actului refăcut?

Mulțumesc,
Mihai Popescu
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:06, 21 Mai 2014
3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare garsoniera CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I Buna ziua, as dori sa stiu, o cunostinta vrea sa cumpere o garsoniera care nu are cadastru si intabulare, proprietarul garsonierei fiind reprezentat de un ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)