avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul unui furt din domiciliu cine poate cere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul unui furt din domiciliu cine poate cere testul poligraf?

Buna ziua, pe scurt va relatez problema:

Locuiesc impreuna cu parintii, fratele si sotia mea. Anul trecut in toamna parintii mei au plecat in concediu in strainatate, acasa a ramas doar fratele meu, eu si sotia stand la socrii mei deoarece in aceea perioada a nascut sotia si am avut nevoie de ajutor in primele luni de dupa nastere, fiind o nastere cu complicatii. in aceasta perioada eu am trecut o singura data pe acasa, fratele meu fiind singurul care a stat in casa (singur) toata periada in care parintii au fost plecati in concediu. La intoarcerea din concediu, ai mei au observat ca 80% din aurul din casa disparuse. s-a chemat politia, s-au luat amprente de pe cutia cu valori, nu s-au gasit amprente de nici un fel), s-a luat butucul de la usa, s-a constatat ca butucul nu a fost fortat, si s-a ajuns la concluzia ca bunurile puteau fi luate numai de catre cineva din casa, cineva care a fost in casa in periada aceea, sau cineva care are chei de la casa. s-au laut declaratii de la toate persoanele in cauza si nu s-a ajuns nici unde, evident nimeni nu stie nimic. acuma suntem toti chemati la testul poligraf.

intrebare mea este: dupa toate aceste "anchete" in urma carora nu s-a ajuns nici unde, cine poate cere tuturor persoaneloe implicate supunerea la testul poligraf? parintii sau asa sunt demersurile?

multumesc anticipat
Autoritatea competenta in solutionare pentri clarificarea anumitor aspecte, poate dispune efectuarea testului
Nu poti fi obligat la efectuarea testului poligraf, este optional.
parintii mei vor sa afle unde a disparut aurul, ceea ce este ciudat este faptul ca nu a disparut tot, ci doar "grosul". eu nu am nimic impotriva sa dau testul poligraf, nu am nimic de ascuns. problema este ca a fost chemata si sotia sa dea declaratii si acuma si testul poligraf. ea pe toata perioada cat au fost ai mei plecati a fost internata la spital cu sarcina, a stat in perfuzii iar dupa aceea a stat doar la parintii ei, cheile ei de la casa au fost la mine. de cand cu declaratiile si acuma acest test, eu am numai certuri cu sotia si socrii de mai bine de 6 luni. am deschis topicul deoarece vroiam sa stiu daca testul poligraf este o chestiune standard in anchete de genul acesta sau este cerut de parinti.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
Robert_tm, utilizator
Eu am zis ce trebuie facut deoarece e un caz mai deosebit.
E clar ca cineva din familie a luat aurul.
Sau, cineva apropiat...

Problema este ca politia vrea neaparat un vinovat daca fapta exista...
Nu au nici un fel de probe sau indicii, parerea mea, din acest motiv va cheama pe toti la testul poligraf, incearca sa gaseasca un vinovat.

Alte discuții în legătură

Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)
Acuzat /suspect de furt ContSters329954 ContSters329954 buna!din casa prietenei mele au disparut 10.000 de lei noi(banii verisoarei ei)...am mers impreuna la politie am declarat ca nu ma nicio legatura cu ... (vezi toată discuția)
Furt din camera, politia suspicioasa selena_88 selena_88 As avea o intrebare la dvs. Din camera de camin i s-a furat unei colege suma de 500 de roni, a scris declaratie la politie, noie celelalte 3 colege am fost ... (vezi toată discuția)