avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca cu timp partial

Se poate face contract de munca cu norma redusa de 6 ore/zi? O persoana poate avea 2 contracte de munca cu cate 6 ore/zi? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 21 Mai 2014
da si da
Multumesc frumos. Exista cumva si prevederi legale exprese in acest sens? Mi le puteti spune?
Orice salariat are dreptul de a muncii , la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Angajare 8 ore la doua locuri de munca Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibil ca o persoana sa fie angajata la doua societati diferite, cu norma intreaga de 8 ore/zi. Multumesc. (vezi toată discuția)
Compatibilitate program de lucru redus cu doua locuri de munca Daria123 Daria123 In urma intreruperii concediului de crestere copil si reintoarcerii la locul de munca (8ore/zi) salariata beneficiaza de program de lucru redus ... (vezi toată discuția)