Daca debitorul – persoana juridica - si-a schimbat denumirea, pastrandu-si nr de inregistrare , CUI, sediul social, dar nespecificandu-se la Reg. Comertului datele cu privire la administratori/asociati, impotriva cui se va indrepta cererea de chemare in judeacata (somatie de plata) formulata de catre creditor? Se poate chema in judecata debitorul cu vechea denumire, reprezentat prin administrator, cu mentionarea in paranteza a noii denumiri?
Raspuns.
Asa cum persoana fizica are un nume, tot asa si persoana juridica are un nume. Acest lucru este esential si nu atat cum il cheama pe administrator. In aceste conditii, faptul ca la Registrul comertului nu s-a trecut inca numele administratorului nu este un impediment pt a formula actiunea. Ca sa nu existe dubii se va trece numnele nou si in paranteza vechea denumire A SOCIETATII (pt. a fi cat mai exact si a nu creia confuzii).Evident, ca veti trece si celelalte elemente de identificare J nr. __CUI __, CONT nr. __., sediul Mai mult decat atat, se poate face si plangere penala (daca este cazul) impotriva persoanei juridice (se trece numele firmei) si nu am nevoie sa stiu cine este administrator/asociat (e treaba politiei si a procurorilor mai departe). Ca urmare actiunea se indreapta impotriva PERSOANEI JURIDICE, a firmei (S.A., S.R.L. sau o alta forma de organizare). Nu trebuie sa va fie teama ca nu cunoasteti numele administratorului/asociatului prin care este reprezentata, ca nu persoana fizica este chemata in instanta.
Inocentia
Art. 3. - (1) Cererea introdusă potrivit art. 2 va cuprinde:
a) numele şi domiciliul sau, după caz, denumirea şi sediul creditorului;
b) numele şi domiciliul debitorului persoană fizică, iar în cazul debitorului persoană juridică, denumirea şi sediul, precum şi, după caz, numărul certificatului de înmatriculare în registrul comerţului sau în registrul persoanelor juridice, codul fiscal şi contul bancar;O 5/2001 -privind procedura somatiei de plata
Nu prea are importanta numele administratorului, atat timp cat cunoasteti NUMELE SOCIETATII, sediul si numarul de inregistrare de la ORC si, de ce nu, codul fiscal.. Nu e nici o problema daca nu stiti contul debitorului.
Important e sa stii numele societatii si sediul pt a putea fi indeplinita procedura de citare,
Si nu mai intrati in detalii, ca nu au nici o importanta,
Vanzare srl
tijana
buna ziua!
ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia ... (vezi toată discuția)