avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul cote succesorale-sot supravietuitor in concurs ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul cote succesorale-sot supravietuitor in concurs cu 2 descendenti

Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati cu un calcul al cotelor succesorale.
Masa succesorala dupa un parinte este alcatuita dintr-un cont bancar al defunctului si un imobil, dobandit de soti in timpul casatoriei.
Mostenitorii sunt sotul supravietuitor si 2 copii.
Care vor fi cotele ce revin fiecarui mostenitor din masa succesorala?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
vladion2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 22:19, 21 Mai 2014
Sotul supravietuitor vine la mostenire in concurs cu cei 2 copii. Sotului ii revine o cota de 1/4, iar copiilor 3/4.
fiecarui copil ii revine o cota de 3/8 ,iar sotului supravetuitor ii revine 1/4.
Multumesc pt raspunsuri.
Dar mai exact, acum se dezbate cota defunctului de 1/2 din imobil ?
Si din 1/2 se calculeaza cotele de 1/4 si 3/8?
Daca imobilul a fost bun comun al sotilor, asa se procedeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune kichy kichy buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Mostenire alinapauna alinapauna in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)
drept de mostenire buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al ... barbu adrian barbu adrian buna ziua prietena mea este sotie supravetuitoare un copil al sotului din prima casatoriei un copil impreuna sotia supravetuitoare detine testament in care ... (vezi toată discuția)