avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul cote succesorale-sot supravietuitor in concurs ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul cote succesorale-sot supravietuitor in concurs cu 2 descendenti

Buna seara. Va rog mult sa ma ajutati cu un calcul al cotelor succesorale.
Masa succesorala dupa un parinte este alcatuita dintr-un cont bancar al defunctului si un imobil, dobandit de soti in timpul casatoriei.
Mostenitorii sunt sotul supravietuitor si 2 copii.
Care vor fi cotele ce revin fiecarui mostenitor din masa succesorala?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
vladion2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 22:19, 21 Mai 2014
Sotul supravietuitor vine la mostenire in concurs cu cei 2 copii. Sotului ii revine o cota de 1/4, iar copiilor 3/4.
fiecarui copil ii revine o cota de 3/8 ,iar sotului supravetuitor ii revine 1/4.
Multumesc pt raspunsuri.
Dar mai exact, acum se dezbate cota defunctului de 1/2 din imobil ?
Si din 1/2 se calculeaza cotele de 1/4 si 3/8?
Daca imobilul a fost bun comun al sotilor, asa se procedeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune kichy kichy buna ziua.tatal meu a decedat acum 2 ani.mai are 2 copii din prima casatorie,deci cu mine 3.mama mea a dobandit in timpul casniciei un apartament cu 3 camere ... (vezi toată discuția)
Mostenire alinapauna alinapauna in cazul in care parintii a 2 copii au o locuinta si unul din parinti decedeaza,care vor fi cotele parte a fiecarui copil si respectiv a mamei cand se va face ... (vezi toată discuția)
Dezbatere masa succesorala Radducu Radducu Bună ziua! Aș vrea să știu care este cota parte a fiecărui moștenitor din urmatoarea speţă:-soț decedat 1989; -soție în viață; ... (vezi toată discuția)