Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:
Acum 2 ani am divortat si sunt la inceputul unui proces de partaj cu fostul sot - acesta turc.Apartamentul este lasat prin contract vanzare-cumparare de catre parintii mei (ambii decedati) cu clauza de intretinere si uzufruct viager. Fostul sot a raspuns cererii mele printr-o Intampinare si Cerere Reconventionala in care cere sa i se dea in natura apartamentul si el sa-mi plateasca sulta de 50% si unele lucruri din casa pe care sa le impartim in jumatate.
Mentionez ca el are viza de sedere pe baza casatoriei pe o perioada de 10 ani si eu am cetatenie turca.
Intrebarea mea este: pot face si eu o cerere in care sa vina cu o dovada din Turcia ca nu ar avea nimic de impartit de acolo? si daca da, mai este timp?deoarece Tribunalul i-a anulat cererea in baza Art 200 alin 3, iar 15 zile pentru a raspunde au trecut.
P.S. daca mai este timp si pot face aceasta cerere, va rog sa imi spuneti cum as putea si unde ar trebui depusa?
Dvs tb sa indicati in cererea de partaj bunurile supuse procedurii, atat din tara cat si din strainatate, cu conditia sa fie bunuri dobandite in timpul casatoriei..
Nu am inteles in ce stadiu sunteti cu acest proces.
Buna seara,
Sunt la inceput cu dosarul.Initial a fost depus in ianuarie, in februarie mi s-a cerut lista de martori si sa platesc diferenta taxei de timbru, dupa care a fost instiintat si fostul sot.Iar el a raspuns cu acea intampinare si cerere de care scrisesem.
Numai ca in cererea mea nu am vrut nimic altceva decat apartamentul (cu procentaj mai mare de 50%).Dar am fost sfatuita de niste prieteni sa cer si eu in partaj ce ar avea in Turcia - chiar daca eu consider ca nu ar avea nimic,deoarece il stiu (sau asa cred). Singurul lucru care cred ca ar fi, este casa in care a copilarit, tatal lui decedand in 2009.Dar nu stiu daca s-a facut succesiunea.
Casa dobandita prin mostenire este bunul lui propriu si nu va putea fi inclusa la partaj.
Eu zic sa va concentrati asupra imobilului de aici si sa nu ascultati sfaturile prietenilor. Asa cum v-am spus dvs tb sa aratati si sa identificati in concret bunurile supuse partajului, chiar si aflate in Turcia. Pe el instanta nu il va obliga in acest sens.
El a formulat cerere reconventionala si intampinare care inteleg ca v-au fost comunicate. Dvs acum tb sa formulati in termenul legal raspuns la intampinare.
Daca totusi va doriti includerea si a altor bunuri, asta se poate face cel mai tarziu pana la primul termen de judecata acordat in cauza.
Am inteles ceea ce imi spuneti si va multumesc pentru sfat. Dar daca el si-a cumparat ceva in Turcia, in timpul casniciei, fara sa imi spuna, credeti ca as putea afla cumva? si cum?
Actiune de divort
28lacra
Va rog sa-mi spuneti, daca unul dintre soti introduce actiunea de divort (fara partaj), celalalt sot (prin intampinare) ar putea cere si partajul in aceeasi ... (vezi toată discuția)