avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Sponsorizare de catre srl microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Sponsorizare de catre srl microintreprindere

un SRL care este microintreprindere poate face sponsorizare?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:24, 31 Mai 2014
Buna ziua,
Da , poate face sponsorizari.
Poate face sponsorizari dar nu beneficiaza de facilitatea fiscala.
Unei societati nu-i este interzisa prin lege nicio cheltuiala. Legea doar limiteaza partial sau total deducerea anumitor cheltuieli, printre care si sponsorizarea, la deducerea impozitului pe profit.

Pentru microintreprinderi, platitoare de impozit pe venit, unde impozitul nu e influentat de cheltuieli, nu au relevanta aceste deduceri.

Daca va uitati in Codul fiscal, cheltuielile deductibile sunt la Titlul II Impozit pe profit iar la Titlul IV^1 Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor nu se spune nimic referitor la acestea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare tucu tucu Am o microintreprindere cu impozit pe cifra de afaceri. Intrebarea mea este : cum pot sa sponsorizez o asociatie de handicapati si cu ce suma atata timp cat eu ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare tucu tucu Am o microintreprindere cu impozit pe cifra de afaceri. Intrebarea mea este : cum pot sa sponsorizez o asociatie de handicapati si cu ce suma atata timp cat ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli microintreprindere Flash24 Flash24 Sunt administratorul unui SRL care, de la data de 1 Feb 2013, a dobandit \\"din oficiu\\" statutul de microintreprindere. 1. Ce se intelege prin notiunea de ... (vezi toată discuția)