avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu imi da actele pentru somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu imi da actele pentru somaj

buna ziua . in data de 14.04.2014 mi sa desfacut contractul de munca. de atunci astept actele necesare pentru somaj. dar nici pana la aceasta ora nu le am primit. Ce trebuie sa fac ca sa le primesc? va-rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: ildike74 , utilizator 10:40, 22 Mai 2014
Depuneti o sesizare la AJOFM .

art.113 din Legea nr.76/2002
Constituie contraventie urmatoarele fapte:
....
j)neeliberarea de catre angajator, persoanelor carora le inceteaza raporturile de munca sau de serviciu, a documentelor prevazute de legislatia in vigoare, necesare pentru certificarea stagiului de cotizare realizat in sistemul asigurarilor pentru somaj si stabilirea dreptului la indemnizatie de somaj.
....

art.116 din Legea nr.76/2002
....
(2)Organele de control masuri active ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca si ale structurilor sale teritoriale vor constata si vor sanctiona contraventiile prevazute la art. 113 lit. a), d), e), h), i), j) si k), precum si contraventia prevazuta la lit. f), in ceea ce priveste nerespectarea art. 50 alin. (3).
...

art.18 din Normele de aplicare a Legii 76/2002
....
(7) Neeliberarea de către angajator sau plătitorul de venit prevăzut la alin. (2) a adeverinţei prevăzute la alin. (1) constituie contravenţie, potrivit art. 113 lit. j) din lege şi se sancţionează cu amenda prevăzută la art. 114 alin. (1) lit. a) din lege de către organele de control măsuri active ale structurilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă care au competenţa constatării şi sancţionării celorlalte contravenţii prevăzute de lege.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj oneageo2001 oneageo2001 Ce se poate face in cazul in care angajatorul are debite la Bugetul asigurarilor pentru somaj, refuza sa se scrie acest lucru in adeverinta, iar omul nu ... (vezi toată discuția)
Luare in evidenta la somaj roiban roiban - persoana angajata ca asistent personal la adult cu handicap (bunica ) cu contract de munca eliberat de primarie - adult cu handicap (bunica ) a decedat pe ... (vezi toată discuția)
Refuz intocmire adeverinta somaj de catre angajator prest prest Buna ziua. Daca un angajator refuza sa elibereze o adeverinta pt.somaj unui fost angajat,ce este de facut? Dosarul de somaj trebuie depus si nu are lunile ... (vezi toată discuția)