avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Termen de depunere D390
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Termen de depunere D390

o micro care declata trimestrial tva-ul cum depune 390 tot la trimestru ?
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 09:54, 26 Mai 2014
ca sa fiu inteleasa .in martie firma si-a inceput activitatea economica in vector avem perioada fiscala trimestrul deci pt martie am depus 301 iar in 394 am bifat tot trimestru, 390 am depuso normal pt ca nu are optiune de lunar sau trim .insa in aprilie daca am livrari intracomunitare depun 390 ?tva-ul si 394 raman la trimestru ?
390 se depune lunar cand exista operatiuni.( nu se depune pe zero)
cititi ART. 156^1 Perioada fiscală sa vedeti daca nu sunteti obligat s atreceti si cu tva ul lunar.

(6^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2)—(6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară de bunuri taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:

a) prima lună a unui trimestru calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine în această primă lună a respectivului trimestru;

b) a treia lună a trimestrului calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine în a doua lună a respectivului trimestru. Primele două luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioadă fiscală distinctă, pentru care persoana impozabilă va avea obligaţia depunerii unui decont de taxă conform art. 156^2 alin. (1);

c) prima lună a trimestrului calendaristic următor, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine în a treia lună a unui trimestru calendaristic.

(6^2) Persoana impozabilă care potrivit alin. (6^1) este obligată să îşi schimbe perioada fiscală trebuie să depună o declaraţie de menţiuni la organul fiscal competent, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la finele lunii în care intervine exigibilitatea achiziţiei intracomunitare care generează această obligaţie, şi va utiliza ca perioadă fiscală luna calendaristică pentru anul curent şi pentru anul următor. Dacă în cursul anului următor nu efectuează nicio achiziţie intracomunitară de bunuri, persoana respectivă va reveni conform alin. (1) la trimestrul calendaristic drept perioadă fiscală. În acest sens va trebui să depună declaraţia de menţiuni prevăzută la alin. (6).
imi cer scuze ca revin dar va rog sa ma ajutati sa inteleg corect normele .
1.conform art 156 (1) firma nu a realizat operatiuni taxabile in anul precedent nu a avut activitate economica deci perioada fiscala ramane trimestrul pana depaseste plafonul de 100.000 euro .am inteles bine ?
2.la puctul 6 nu inteleg .avem livrare intracomunitara in martie dar si in aprilie vindem produs finit in UE.insa articolul spune ca ,,prin exceptie de la prevederile ali 2-6 pt persoanele care utilizeaza trimestrul ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara de bunuri taxabile in romania,perioada fiscala devine luna calendaristica .....<<
in cazul meu am livrari intracomunitare deci sa inteleg ca nu intru la exceptii ?
multumesc pt intelegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere la perioada fiscala lunara - achizitie intracomunitara andreea_flori andreea_flori Buna ziua, Daca am efectuat o achizitie intracomunitara de marfa in luna feb ( marfa facturata in 28 februarie 2014) incepand cu ce luna trecem la perioada ... (vezi toată discuția)
Modificare vector fiscal la import masina ue? lylyan lylyan Buna ziua O societate(micro) - cu depunere TVA trimestrial, a cumparat in sept. un autoturism din Germania - amandoua sunt inreg in ROI. Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari mih1977 mih1977 buna ziua , va rog lamuriti-ma .... declaratia de tva se dupune lunar dupa prima achizitie intracomunitara.... sau dupa ce ai fost inregistrat in registru ... (vezi toată discuția)