avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Servicii plasare forta de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Servicii plasare forta de munca

Buna ziua!
As dori sa includ in activitatea firmei si servicii de plasare forta de munca, intermediere angajare, consultanta etc , in fapt servicii de angajare bone si ingrijitoare batrani, persoane invalide ,mentionez ca activitatea se va desfasura in tara , deci nu vor fi contracte in strainatate , banuiesc eu ca sunt conditii diferite.
M-ar interesa conditiile ,avize ,autorizatii capital minim necesar, daca exista anumite conditii in ceea ce priveste personalul angajat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 22 Mai 2014
Potrivit legii, agentul de ocupare a forței de muncă trebuie să fie o societate românească ce are a activitate principală "selecția și plasarea forței de muncă", să dispună de spațiul și dotările necesare pentru buna desfășurare a activității, să aibă încadrat în muncă personal cu experiență în domeniul forței de muncă, să organizeze o bancă de date care să cuprindă ofertele și solicitările de locuri de muncă în străinătate si/sau in tara, informații referitoare la condițiile de ocupare a acestora și la calificările și aptitudinile solicitanților aflați în evidența lor, să încheie cu persoane juridice, persoane fizice și organizații patronale din străinătate sau din tara contracte care conțin oferte ferme de locuri de muncă și să fie înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia își are sediul .

Acreditarea agentilor de ocupare a fortei de munca se efectueaza numai pe baza urmatoarelor documente justificative obligatorii:
a) actul constitutiv al societatii comerciale, respectiv autorizatia de exercitare a unei activitati independente;
b) dovada inmatricularii societatii comerciale in registrul comertului;
c) actele referitoare la spatiul si dotarile necesare pentru buna desfasurare a activitatii;
d) actele referitoare la numarul, structura si calificarea personalului;
e) memoriul justificativ din care sa rezulte posibilitatea organizarii unor banci de date privind cererea solicitantilor si oferta de locuri de munca in strainatate;
f) acte din care sa rezulte posibilitatea stabilirii de relatii cu parteneri de mediere straini;
g) situatia estimativa privind costul sau tariful serviciilor de mediere.

Care este Legea, concret.
1. Conditiile de infiintare si functionare, precum si procedura de autorizare a societatilor comerciale care urmeaza sa isi desfasoare activitatea ca agent de munca temporara sunt reglementate de Hotararea Guvernului nr. 1256/2011 privind conditiile de functionare, precum si procedura de autorizare a agentului de munca temporara.

2. Legea nr. 156 din 26 iulie 2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recrutare forta de munca asiatica Gica1199 Gica1199 Buna seara, As dori sa deschid o firma de recrutare forta de munca din strainatate, in special de pe piata asiatica, și ma intereseaza, dupa infiintarea ... (vezi toată discuția)
Despre codul caen 7810 privind activitati de plasare a fortei de munca aquaterm aquaterm eu am societatea de citiva ani si mai exact din 2005 si acum citva timp am facut extindere la camera de comert si am bagat si codul 7810 si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Ca agent de munca temporara pot trimite salariatii in misiuni in afara tarii? SuzanneN SuzanneN Buna ziua, Sunt autorizata ca agent de munca temporara. Intrebarea mea este, pot trimite salariatii in misiuni in afara tarii in spatiul european? Caror ... (vezi toată discuția)