avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CIM la II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CIM la II

Vreau să-mi deschid II, dar aș dori să mă angajez cu CM, ca și administrator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 22 Mai 2014
1. Întreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale nu se poate angaja pe sine insasi la intreprinderea individuala.

2. art.25 din OUG 44/2008
......
(2) Întreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale poate cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel in care si-a organizat intreprinderea individuala.

(3) Întreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale este asigurat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.

Asadar, legiuitorul nu a stabilit posibilitatea cumulului calitatilor de intreprinzator si salariat in cadrul aceleiasi intreprinderi individuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie gradul lll si intreprindere individuala TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna ziua! Suneti-mi,va rog,un pensionar de gradul lll care are si un I.I.,poate sa-si continue activitatea in acest I.I. ? Care este venitul maxim pe care-l ... (vezi toată discuția)
Angajare titular i.i. casandreea casandreea Se poate angaja titularul unei intreprinderi individuale in propria I.I.? Eu spun ca NU! (vezi toată discuția)
Angajare in cazul in care detin intreprindere individuala miha_ella71 miha_ella71 Buna seara!Din martie 2010 sunt administratorul intreprinderii individuale ,as vrea sa stiu daca ma pot angaja la un srl si daca voi avea contract de munca mai ... (vezi toată discuția)