avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare in cazul in care detin intreprindere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare in cazul in care detin intreprindere individuala

Buna seara!Din martie 2010 sunt administratorul intreprinderii individuale ,as vrea sa stiu daca ma pot angaja la un srl si daca voi avea contract de munca mai sunt nevoita sa platesc lunar la casa de pensii si casa de sanatate pt venitul realizat pe II
Multumesc!o seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 11 Iunie 2011
Art.25 (3) din OUG nr.44/2008 prevede ca : Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale este asigurat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si are dreptul de a fi asigurat in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege.

Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale nu se poate angaja la intreprinderea individuala al carei titular este.
Nu la intreprinderea la care sunt titular urmeaza sa ma angajez,ci la un SRL ca lucrator comercial.Si ma interesa ca daca voi avea calitatea de salariat trebuie sa mai platesc acele asigurari de pensii si sanatate pt II?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
miha_ella71, utilizator
Intreprinzatorul persoana fizica titular al unei intreprinderi individuale poate cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atat in acelasi domeniu, cat si intr-un alt domeniu de activitate economica decat cel in care si-a organizat intreprinderea individuala.

In situatia in care, titularul unei intreprinderi individuale este si salariat in alta parte , pentru veniturile obtinute din activitatea I.I.-lui acesta datoreaza CASS 5,5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii intreprindere individuala lidia_p lidia_p daca am calitatea de asigurat(cu contract de munca pe o perioada neterminata la un srl) si infiintez si o intreprindere individuala trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Angajari la ii birta birta titularul ii poate sa se angajeze sau trebuie sa incheie contracte separate la cas si cass ? (vezi toată discuția)
Cim la ii pam-pam pam-pam Vreau să-mi deschid II, dar aș dori să mă angajez cu CM, ca și administrator. (vezi toată discuția)