avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contributii intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contributii intreprindere individuala

daca am calitatea de asigurat(cu contract de munca pe o perioada neterminata la un srl) si infiintez si o intreprindere individuala trebuie sa platesc contributia pt asigurari sociale?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 17:56, 9 Aprilie 2012
Dupa cate stiu eu,NU.
Din Ordonanţă de urgenţă nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, publicată în Monitorul Oficial nr. 328 din 25 aprilie 2008:

SECŢIUNEA a 2-a Regimul juridic al întreprinzătorului persoană fizică titular al întreprinderii individuale :
Art. 25. -
(3) Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale este asigurat în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.

1.CAS nu este obliatoriu, doar daca doriti o pensie mai mare.
2. CASS este obligatoriu, 5,5% din venitul realizat ca si II

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in cazul in care detin intreprindere individuala miha_ella71 miha_ella71 Buna seara!Din martie 2010 sunt administratorul intreprinderii individuale ,as vrea sa stiu daca ma pot angaja la un srl si daca voi avea contract de munca mai ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala biaman biaman Poti sa devii ,,angajat\'\' in cadrul intreprinderii individuale unde esti intreprinzator? Oug 44/2008 nu mi se pare foarte clara.La infiintarea I.I. la ... (vezi toată discuția)
Angajari la ii birta birta titularul ii poate sa se angajeze sau trebuie sa incheie contracte separate la cas si cass ? (vezi toată discuția)