avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda contraventionala data de politie si r.a.r.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda contraventionala data de politie si r.a.r.

Buna seara!Am si eu o intrebare pot ataca in instanta o amenda contraventionala si suspendare permis 90 de zile?Povestea incepe astfel,acum cateva zile am fost oprita in trafic de un echipaj de politie care statea ascunsa impreuna cu un echipaj de la R.A.R pe un drum judetean,mentionez ca mau oprit pe un tronson cu pietris unde miau facut control la masina.Ne-au luat gazele,au verificat jocul la directie fara a ridica masina,franele nu leau vreificat dar au trecut defectiuni si acolo(la frane)si la drirectie.Mentionez ca nu mi s-au parut ca sa imi verifice masina cu profesionalism si mi-au facut certificat constatator fara a avea stampila R.A.R-ului,doar sa semnat un inspector si un ag. politie.In final mi-au luat certificatul masinii,permisul supendat 3 luni,amenda 750 lei si 9 puncte.Pot ataca in instanta acest proces verbal?Cu toate ca pe procesul verbal facut de dl. politist nu se intelege absolut nimic si m-au pus sa mentionez ca voi remedia defectiunile spuse de ei.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:33, 23 Mai 2014
Da, se poate contesta in instanta printr-o plângere contravențională, insa e bine sa apelati la un avocat
Teoretic ,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Talonul masinii il puteti recupera numai de la RAR-daca se constata remedierea defectiunilor consemnate in PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal Puyan Puyan Buna seara.Vineri seara am iesit in oras cu masina si ma deplasam pe directia Petrila - Petrosani in centrul orasului Petrila era un echipaj de politie care ... (vezi toată discuția)
Recuperarea permisului de conducere Raulll Raulll circuland pe un drum national, am fost oprit in trafic de catre R.A.R , care fara aparatura omologata, doar cu un simplu cric imi verifica masita!:, sistemul ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate.vreau sa fac contestatie. lory83_ro lory83_ro Mi s-a intamplat la patrunderea intr-o intersectie care era prevazuta cu indocatorul stop, am incetinit f mult ,dar nu am oprit, m-am asigurat si am ... (vezi toată discuția)