avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Buna dimineata,
Va prezint un exemplu concret pentru care va rog sa-mi spuneti daca este corect sau cum trebuie procedat.
Societatea este in situatia de a efectua concedieri colective: s-a facut notificarea catre reprezentantii salariatilor , ITM si Ag de somaj. Dupa consultari s-a luat decizia de conceriere colectiva incepand cu data de 01.07.2014. In perioada 01.06-30.06 va fi preavizul acordat .
Intrebare: daca trimit astazi notificarea catre ITM si Ag.de somaj cu datele mentionate sunt respectate prevederile art.72(1) din Codul muncii ? Altfel spus pot efectua concedierea incepand cu data de 01.07.2014?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:57, 23 Mai 2014
Revin cu o completare. Notificarea de intentie a fost transmisa in data de 08.05.2014, consultarile au avut loc intre 08.05-20.05, Notificarea cu decizia de concediere sa o trimit astazi.
Angajatorul are obligaţia să comunice o copie a notificării inspectoratului teritorial de muncă şi agenţiei teritoriale de ocupare a forţei de muncă la aceeaşi dată la care a comunicat-o sindicatului sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii ce trebuie urmati de angajator in cazul concedierii colective? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti in cazul concedierii colective, dupa ce angajatorul a comunicat Notificarea privind concedierea colectiva ITM-ului ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Datorita dificultatilor economice, in sensul ca luna de luna suntem pe pierdere, conducerea societatii a hotarat sa trimita in somaj jumatate din ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva loredanastiuca loredanastiuca Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect ca planul de restructurare in cazul concedierii colective sa fie trimis mai intai catre ITM si AJOFM ... (vezi toată discuția)