avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dar de nunta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dar de nunta

Buna ziua,

In urma cu 5 ani m-am casatorit, iar la o luna am divortat. Nunta a fost facuta de parintii mei in totalitate. In urma nuntii nu a mai ramas niciun dar, deoarece investitia nuntii a depasit banii pe care I-am primit de la invitati.
Fostul sot a pornit partajul, sustinand ca de la nunta au ramas 40000 lei, bani care s-au dus in contul mamei mele. In urma declaratiilor mincinoase ale unor martori care nu aveau nicio legatura cu relatia noastra si in urma extrasului de cont pe care l-a solicitat Judecatoria la banca (contul mamei , nu al meu), a castigat procesul. Am adus documente justificatoare ca mama mea facea permanent depuneri si retrageri de bani din contul sau de sume ca aceasta...Nu s-a luat in considerare. Nici marturiile martorilor mei nu au fost luate in considerare... La momentul respectiv nu am facut nimic.. A mers la executor, iar in present mi s-a pus poprire pe salariu. Plus ca, incearca prin alte procese sa ajunga la casa mamei mele in contul acestei "datorii" - dar asta este alta poveste. Spuneti-mi,va rog, in urma unei decizii definitive si irevocabile data in 2011, as mai putea face ceva? Sau sa pornesc alt process? Problema este ca eu nu pot face nimic in viata asta pentru ca el ar ajnge la bunurile mele. Si pentru mine singura solutie este sa apelez la Instanta si demonstrez ca s-a judecat total gresit. De fapt, sa apelez la Justitie, in adevaratul sens.
Va multumesc !
Hotararea deja pronuntata si ramasa irevocabila se bucura de autoritate de lucru judecat astfel ca nu se mai poate repune in discutie situatia de fapt si de drept asupra careia a dispus instanta.

Ar fi tb sa atacati hotararea la momentul potrivit si sa va faceti apararile in caile de atac legale.

Acum va tb fie sa terminati de achitat debitul, fie sa nu aveti venituri legale sau bunuri pe numele dvs.
Dumneavoastra ii datorati bani, nu mama. Deci va poate executa doar pe dumneavoastra si asta doar timp de 3 ani de la ultima executare. Daca nu aveti nimic ia nimic. Daca aveti salariu ia 30% din el. Dupa 3 ani de la ultima retinere sau executare datoria se prescrie.
In functie de momnetul inceperii executarii silite, puteti incerca sa mergeti pe o contestatie la executare.

Cand a inceput executarea? Cand ati luat la cunostiinta de inceperea execuatrii?
Cand a ramas definitiva hotararea jud. ce a fost pusa in execuatre.

Sunt date ce conteaza, pentru a putea primii sfaturi pertinente.
Executarea silita se continua.

Buna ziua,

Executarea a fost pronuntata la 01 martie 2012. Am fost anuntata in timp legal la momentul respectiv. Pana acum 3 luni nu a avut ce sa imi ia. A aflat ca m-am angajat (sunand la firma la care activez si dandu-se drept sotul meu). Am primit de la un executor instiintare sa merg sa declar ce venituri am. Nu am avut timp sa merg. La scurt timp am primit instiintare de poprire. Procesul de partaj s-a incheiat la data de 19.10.2011 la Tribunalul Olt.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Cea mai buna solutie, din cate inteleg eu, este sa nu am salariu si sa nu detin nimic timp de 3 ani pentru a se putea prescrie.
Alta intrebare ar fi, as putea sa fac credit la banca pentru o valoare mai mare ?Bineinteles, fara a cumpara pe numele meu imobil sau altceva.
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Incepere executare silita blecota blecota Buna ziua, in 2007 am facut un card de credit la o banca fiind incantat de cele spuse de catre agentul respectiv la acea vreme. De platit am platit rate la ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi pfa/datorie prescrisa mirceastanciubc mirceastanciubc Buna ziua . In urma neplatii unui credit de consum luat ca PF de la o banca, am fost dat in judecata !!!?? de catre o firma specializata, executat silit si ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar Dahrma Dahrma Sunt garantul unei societati in faliment care a luat un credit cu garantie mobiliara.Garantia nu a fost scoasa la licitatie si banca s-a intors impotriva ... (vezi toată discuția)