avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire conturi PFA/Datorie prescrisa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire conturi PFA/Datorie prescrisa

Buna ziua .

In urma neplatii unui credit de consum luat ca PF de la o banca, am fost dat in judecata !!!?? de catre o firma specializata, executat silit si mi s-a pus poprire pe contul personal de €(care il aveam evident la alta banca) si mi s-au blocat/luat !!!??? aproximativ 5 € undeva in primavara asta(cel de lei tocmai il inchisesem, fara sa stiu ca se va institui poprirea).
Am un PFA infiintat de vreo 2 ani, cu toate declaratiile si platile la zi si as avea nevoie sa lucrez utilizand aceasta autorizatie ca sa castig niste bani – momentan sunt somer.
PFA-ul nu are cont deschis inca, dar are nevoie pentru ca platile se vor face prin banca; evident ca l-as deschide la alta banca.

V-as rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
1. Este sigur ca orice banca va sesiza imediat faptul ca am niste “probleme” ca si PF si atunci sa ma astept ca in mod “automat” aceasta alta banca sa-mi extinda poprirea si pe contul de PFA nou deschis ? Va instiinta aceasta banca “automat” executorul(presupun ca toate bancile din Romnia au primit decizia/sentinta de executare !!!???) despre deschiderea de catre mine a unui cont pe PFA si executorul va face demersurile ca sa fie poprite si conturile PFA-ului ?
2. nu cumva datoria s-a prescris avand in vedere ca ultima plata am facut-o undeva prin iunie 2010 ? Daca da, ce ar trebui sa fac ca sa inlatur neajunsurile legate de executarea silita ?

Multumesc.
Acea plata prin poprire din aceasta primavara intrerupe termenul de prescriptie a datoriei.

Un cont bancar deschis pe PFA ar tb sa fie unul dstinct de cel al PF, cu atat mai mult cu cat PFA-ul se legitimeaza cu un Cod fiscal si un sediu social si nu cu CNP si domiciliu.

Eu spun ca este discutabil ca poprirea sa se intinda asupra conturilor PFA, dar daca se vor identifica si popri de catre banci atunci va tb sa formulati contestatie la executare in 15 zile de la poprire.
Multumesc.
Dar stiti cumva, aceasta banca X care vede imediat ca PF are o "problema" - o poprire la banca Y - este obligata sa informeze societatea care a cerut instituirea popririi, ca PF a deschis un cont pentru PFA ?
Daca teoretic ar fi vorba de datorii la ANAF, presupun ca aceasta nu face distinctie intre veniturile proprii - sa zicem salariul - si veniturile realizate de PFA si-ti ia din orice cont, de PF sau PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana fizica mariavictor mariavictor Buna ziua, Am o executare silita pe persoana fizica, pentru care am primit adresa de poprire la una din societatile unde am lucrat pana la data ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)
Poprire pe venituri pfa derivate din poprire pe persoana fizica ceteanalin ceteanalin Am 3 popriri ca urmare a 3 dosare de executare silita si ne-avand serviciu, dar fiind traducator m-am gandit sa infiintez un PFA. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)