avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita persoana fizica

Buna ziua,

Am o executare silita pe persoana fizica, pentru care am primit adresa de poprire la una din societatile unde am lucrat pana la data 31.05.2014.
In momentul de fata am contract individual de munca la o societate unde nu am primit respectiva adresa de poprire.
Intre timp mi-am deschis un pfa.
Intrebarea mea este daca veniturile din pfa pot fi executate silit.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariavictor , utilizator 09:20, 16 Ianuarie 2015
Buna ziua!
Banca va da curs popririi conform mentiunilor din adresa de infiintare a popririi. Daca din respectiva adresa reiese clar ca sunt supuse popririi conturile deschise ca persoana fizica si nu si pe cele deschise ca PFA, poprirea se va institui doar asupra conturilor deschise ca persoana fizica.
Ca practica, daca o banca are calitate de tert poprit si debitorul are deschise conturi atat ca PF cat si ca PFA iar din adresa de infiintare a popririi nu reiese clar ce conturi sunt poprite, banca va bloca atat conturile PF cat si conturile PFA si, inainte de a da curs popririi, va solicita clarificari executorului.

Cu stima,
Multumesc frumos pentru raspuns! Ca persoana fizica nu am deschis cont la nici o banca. Intrebarea este daca executorul poate executa silit veniturile mele de pe PFA, incasate prin banca.
Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire la banca, dar sc nu are conturi deschise angyandreescu angyandreescu In momentul transmiterii adresei de poprire, la banca respectiva societatea in cauza nu avea niciun cont deschis. S-a comunicat executorului ca SC nu are ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi pfa/datorie prescrisa mirceastanciubc mirceastanciubc Buna ziua . In urma neplatii unui credit de consum luat ca PF de la o banca, am fost dat in judecata !!!?? de catre o firma specializata, executat silit si ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)