avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe venituri PFA derivate din poprire pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe venituri PFA derivate din poprire pe persoana fizica

Am 3 popriri ca urmare a 3 dosare de executare silita si ne-avand serviciu, dar fiind traducator m-am gandit sa infiintez un PFA.
Intrebarea este daca poprirea pe conturile bancare pentru datoriile realizate ca persoana fizica se vor aplica si la un eventual nou cont bancar deschis pe PFA?
De asemenea, tinand cont ca nu ar aparea in evidentele bancii ca venituri salariale, fiind derivate din o activitate profesionala independenta, veniturile pe contul PFA ar fii blocate 100% sau s-ar supune principiului de maxim 50% tinand cont ca acestea ar fii veniturile din care as trai.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
ceteanalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:14, 19 Mai 2018
In opinia mea, da, creditorii va pot urmari silit pe contul de Pfa (in fond Pfa se identifica cu persoana fizica, chiar daca prin exceptie afectarea unui patrimoniu expres pentru Pfa, va protejeaza oarecum in privinta executarii silite a bunurilor destinate exercitarii profesiei). Concret, cred ca in prima faza, vi se vor executa silit toate sumele gasite in cont, urmand ca, ulterior, daca dvs considerati masura abuziva sa introduceti o contestatie la executare in care sa precizati ca veniturile Pfa sunt periodice (daca sunt periodice) si sa invocati urmarirea silita in limitele legale, adica pana la maxim 1/2 din venituri. Simplu nu este. Pfa, complica situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi pfa/datorie prescrisa mirceastanciubc mirceastanciubc Buna ziua . In urma neplatii unui credit de consum luat ca PF de la o banca, am fost dat in judecata !!!?? de catre o firma specializata, executat silit si ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana fizica mariavictor mariavictor Buna ziua, Am o executare silita pe persoana fizica, pentru care am primit adresa de poprire la una din societatile unde am lucrat pana la data ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)