avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire... este posibil?
Discuție deschisă în Executare silită

poprire... este posibil?

fostul meu angajator a primit de la un executor judec. o adresa de infiintare a popririi pe numele meu.(neplata ratelor la un credit de consum) eu de ceva timp nu mai lucrez acolo ... intre timp (de nevoie) am devenit liber profesionist.
Intrebarea mea este daca banca poate sa mi puna poprire pe conturile deschise pe la alte banci si daca da cum poate afla despre ele - unele fiind deschise pe pfa altele pe pers fizica.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 15:16, 19 Ianuarie 2010
executorul judecatoresc, ajunsa in aceasta faza va poate pune poprire pe conturile personale din banci.


din ce am mai citit pe aici ...

Art. 409. - (1) Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.


In cazul meu daca singurul venit lunar este din activitatile pe care le desfasor ca pfa - poate sa mi l opreasca tot? sau doar 1/3?

multumesc,
dana
Doar 1/3 pentru aceasta obligatie. Daca vor fi altele sau mai multe in acelasi timp situatia se schimba.
Executorului ii este foarte usor sa identifice unde aveti conturi , printr-o simpla solicitare de informatii careia banca este obligata sa ii raspunda sau prin trimiterea adresei de poprire careia banca, fie ii raspunde ca nu sunteti client, fie ii da curs adica indisponibilizeaza contul sau sumele existente in acesta pana la limita sumei poprite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita alex35 alex35 In cazul unei executari silite,executorul judecatoresc are dreptul sa mi blocheze conturile din banca? Mentionez ca unul din conturi este de credit iar ... (vezi toată discuția)
Popriri salarii kimwhite kimwhite hristos a inviat! am si eu o mare nedumerire.poate stioe cineva sa imi raspunda...am o restanta la o banca cea de la care imi ridic si salariul am revenit la ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu virat pe card gavriila gavriila salariul meu este virat intru-un cont de banca unde am cardul. Banca are contract de gaj pe acel cont (eu avand la banca respectiva o rata de credit care ... (vezi toată discuția)