avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu virat pe card
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu virat pe card

salariul meu este virat intru-un cont de banca unde am cardul. Banca are contract de gaj pe acel cont (eu avand la banca respectiva o rata de credit care depasestre 2/3 din salariu. Pentru o executare silita, executorul poate sa-mi faca poprire direct pe salariu ? Sau poate sa o faca doar la banca,pe cont?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:01, 18 Decembrie 2012
Poate sa se puna poprire direct pe venit, prin angajator ca tert popritor.
Chiar daca din 1300, cat am salariul, 1100 este rata bancii ?!
Va pune poprire pe 1/3 din salariu, apoi banii care va raman va sunt trimisi in cont de angajator fara sa priveasca executorul sau angajatorul ce faceti dvs cu banii mai departe si ce obligatii aveti. Daca nu va convine pt ca nu mai aveti nici sa platiti banca si nici sa mai va ramana cate ceva, puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile. Contestatia nu suspenda executarea, daca vreti si asta, trebuie sa platiti cautiune de 10 % din suma ce se vrea recuperata..
offtopic,
nu deschideti mai multe subiecte pe aceasta tema, toate intrebarile privind o problema le puneti in acelasi topic.
Ce pot cere in contestatia la executare ?
sa faceti dovada a cat castigati si ce cheltuieli aveti si sa insistati ca poprirea poate fi de pana la 1/3, nu e fixa, asa ca instanta poate stabili si mai putin.

Art. 409 cod procedura civila

(1)Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:


b)până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre executari silite de catre banci georgedana georgedana de curand,datorita faptului ca am platit ratele mai mici fata de cea aplicata de banca,m-am trezit executata silit prin somatie cu poprire pe salariu.problema ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Micky87 Micky87 Am nevoie de o solutie de la cineva specializat sau care stie ce ar trebui sa fac? Nu stiu ce sa fac ce solutie sa gasesc, am facut un credit in 2008 la banca ... (vezi toată discuția)