avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Au voie sa facă proprire angajatorul și banca? ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Au voie sa facă proprire angajatorul și banca? Fiindcă m.am ...

Au voie sa facă proprire angajatorul și banca? Fiindcă m.am uitat pe fluturaș și scrie rata 1 suma și rata 2 suma... Va rog sa ma ajutați cu un răspuns.. Am o singura proprire și de 2 luni mi se retine câte jumătate de salar
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:28, 9 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 729: Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1)Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.

Dacă poprirea este pensie de întreținere copii, da. Daca este altceva vorbiți cu executorul si anunța-ți-l că ce intră in bancă este salariul, pe care deja l-a poprit la angajator, faceți si ceva în scris în același sens si depuneți cu număr de înregistrare sau viză de primire și dacă nu și nu - contestație la executare.
In principiu nu, insa a trecut perioda in care puteati contesta, asa incat acum nu mai aveti ce face. Instiintati executorul, nu cunosc nici ce tip de cont de salariu aveti, daca reiese de undeva ca este cont de slariu sau nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! sunt pensionar de boala grad iii cu pensie de 800 ... adriannairda adriannairda Buna ziua ! Sunt pensionar de boala grad III cu pensie de 800 ron pe luna pe care o ridic de pe card. Am o poprire impusa de executor judecatoresc in urma unui ... (vezi toată discuția)
Probleme poprire vasiledela4 vasiledela4 Am o problema cu executorul judecatoressc eu sunt angajat cu 2 ore am un salariu de 260 ron patronul a virat 87ron conform legii a fost anuntat ca suma se v-a ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)