avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriptie

Intrebarea este daca, potrivit Codului Civil art.2504 si 2506 garantia de participare este prescriptibila sau nu si daca da, care este termenul de prescriptie? Va multumesc:frantic:
Cel mai recent răspuns: blueeiss , utilizator 21:36, 24 Mai 2014
Prescripţia presupune obligatoriu un drept la acţiune în instanţă.
Despre ce drept, referitor la garanţia de participare, vorbiţi? Dreptul de a obţine recuperararea garanţiei? Sau dreptul de a obţine executarea garanţiei respective?
Intreb din perspectiva entitatii achizitoare=institutie publica, primarie.Daca, dupa 3 ani se pot vira aceste garantii la bugetul local, in situatia in care tacit au stat in cont, si platitorul nu le-a solicita?Cf OUG 34/2006 actualizat, dupa trei zile de la semnarea contractului , in urma procedurii de licitatie, trebuiau a fi restituite, exclusiv sigur, situatiile in care aceasat garantie se poate pierde.-retragerea ofertei spre ex.inainte de expirare.Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
blueeiss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie in urma participarii la o licitatie crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu urmatorul aspect - daca la o licitatie o societate nu a fost declarata castigatoare - dar a depus si o garantie ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie participare cateldestept cateldestept Am participat la o licitatie, la care a expirat perioada de valabilitate a ofertei (90 zile) si nu s-a declarat castigatorul. Pot sa cer returnarea garantiei ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)