avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intinderea puterii (si subsecvent- autoritatii) de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intinderea puterii (si subsecvent- autoritatii) de lucru judecat

Va salut.
Am o nelamurire privind intinderea puterii de lucru judecat. Iata speta: in 2002, numitul AA solicita constatarea nulitatii absolute a unui titlu de proprietate apartinnand unui vecin si interesand un imobil al reclamantului AA. Actiunea este respinsa pana in faza de recurs PE MOTIVUL LIPSEI PROBELOR SUFICIENTE sau LIPSEI PROBELOR. In anul 2006, AA pierde patrimoniul asupra imobilului in litigiu, care devine proprietatea lui BB. Noul proprietar se confrunta cu acelasi litigiu legat de acelasi vecin- ulterior, BB intreprinde o serie de diligente si face rost de actele probative care dovedesc nulitatea titlului de proprietate al vecinului.
Se pune deci problema inceperii unui proces care sa aiba ca obiect ANULAREA TITLULUI DE PROPRIETATE al vecinului. Dar lui BB nu i-ar putea fi ridicata exceptia PUTERII DE LUCRU JUDECAT ?
Pe motiv ca s-a mai cerut odata aceiasi nulitate si s-a respins deja ?
AA nu va putea fi considerat "autorul" lui BB si deci, identitate de persoana ?
Daca hotararea definitiva precizeaza CLAR ca respinge cererea CA URMARE A LIPSEI DE PROBE, noua actiune (care vine CU PROBE INDUBITABILE) va putea fi blocata sub exceptia puterii de lucru judecat ?

Alte discuții în legătură

Probleme de proprietate mostenire-vinzare sandry sandry ACTIUNE IN CONSTATARE proprietarului unui case cu etaj cu 2 apartamente din care unul nationalizat(L.134/1949) si vindut in baza .L.112/1995 in anul ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu Eva62 Eva62 Am doua Procese pentru anularea unui titlu de proprietate. Unul intentat de catre primar, si unul de o firma privata. In procesul cu Primarul s-a nascut deja o ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de lucru judecat/puterea lucrului judecat gilmi gilmi Buna seara. In cazul unei actiuni din 2010, ce a fost intemeiata pe art. 13 OUG 40 /1999 prin care sa solicitat evacuarea paratului pentru lipsa titlului ... (vezi toată discuția)