avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum trebuie sa procedez pentru a inchide un contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum trebuie sa procedez pentru a inchide un contract de munca pe termen nedeterminat?

Buna ziua, lucrez de o luna la un restaurant ca ajutor de bucatar, cu contract pe termen nedeterminat, si preaviz de 20 zile, cum trebuie sa procedez pentru a incheia contractul de munca, ce obligatii am eu si ce obligatii are patronul. Problema este ca tot timpul isi varsa nervii pe mine si nu mai rezist.. si banuiesc ca in zilele de preaviz o sa-mi faca zile negre...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 2 Iunie 2014
Faceti o notificare scrisa prin care aduceti la cunostinta demisia. Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă. Cel mai bine este sa o trimiteti la sediul social al societatii cu confirmare de primire. Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie. Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv. Programul de lucru este de 8 ore/zi.
daca lucrez de mai putin de o luna trebuie sa stau in preaviz 20 zile? contractul este individual
sunt in cele 90 zile de proba..
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
cristi4sanem, utilizator
In acest caz, intrucat sunteti in perioada de proba, atunci puteti apela la prevederile art.31 alin.3 C.mun., si anume: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
multumesc de raspunsuri, un model de notificare imi poate da cineva? pot sa iau somaj daca imi dau demisia? e primul meu loc de munca.
Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că demisia este un motiv imputabil salariatului.

De asemenea, incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. la initiativa salariatului exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

Alte discuții în legătură

Contract de munca DDY DDY Buna ziua ! Am un contract de munca pe care scrie ca sunt 90 de zile in perioada de proba si in caz de demisie sau concediere trebuie sa stau 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Demisie toma valy toma valy Buna ziua. lucrez la firma aceeasta din decembrie anul trecut astazi am fost la medicul de familie si am aflat ca nu mi sa platit darile catre stat fiind in ... (vezi toată discuția)
Demisie sau lichidare in perioada de angajare pe durata determinata,primele 3 luni 666ate 666ate Prin o firma particulara de recrutarea si plasarea fortei de munca am ajuns sa lucrez intr-o companie straina,dar apartin 3 luni acelei firme de recrutare,pe ... (vezi toată discuția)