avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau lichidare in perioada de angajare pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau lichidare in perioada de angajare pe durata determinata,primele 3 luni

Prin o firma particulara de recrutarea si plasarea fortei de munca am ajuns sa lucrez intr-o companie straina,dar apartin 3 luni acelei firme de recrutare,pe durata determinata,urmand dupa aceea sa continui cu act aditional atasat contractului ,la aceasta companie.Intrebarea este: in aceste 3 luni se poate pleca,si daca da, in ce fel de circumstante?
Multumesc pentru raspuns(-uri) ,o seara frumoasa !:frantic:
Cel mai recent răspuns: 666ate , utilizator 21:42, 26 Noiembrie 2015
Puteti solicita incetarea c.i.m.:
- cu acordul partilor (art.55 li.b C.mun.)

- prin demisie ( art.81 C.mun.). Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Art.81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

- daca sunteti in perioada de proba, atunci contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia (art.31 alin.3 C.mun.)
Multumesc foarte mult! Sunteti un ghid perfect in labirintul legislatiei,pentru mine! Voi folosi sfaturile Dvs. la nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz catalina_rusca catalina_rusca daca sunt in perioada de proba am dreptul sa demisionez fara a mai sta in preaviz?[quot] (vezi toată discuția)
Perioada de proba Maria Ileana Radu Maria Ileana Radu Buna ziua, Lucrez la o societate cu un contract de munca pe perioada nedeterminata de doua luni adica nu am depasit cele 90zile. Angajatorul mi-a spus azi ca ... (vezi toată discuția)