avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Anulare viza flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Anulare viza flotant

Buna ziua,
Se poate anula o viza de flotant de catre proprietarul imobilului pe care este viza?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:20, 27 Mai 2014
Buna ziua!
In opinia mea, veti avea in vedere prevederile art 35 din Ordonanta 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români*) - Republicata:
"Art. 35
(1)În cazul în care menţiunea din actul de identitate privind stabilirea domiciliului sau a reşedinţei s-a efectuat în baza unui document care ulterior a fost anulat, s-a constatat că era nul, fals ori falsificat, această menţiune este nulă de drept.
(2)În situaţia prevăzută la alin. (1), autoritatea care a constatat nulitatea menţiunii comunică serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor situaţia intervenită.
(3)Nulitatea menţiunii poate fi constatată de instanţa de judecată, din oficiu ori ca urmare a sesizării D.E.P.A.B.D., a serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor ori a persoanelor interesate."

Astfel, daca gazduitorul isi retrage consimtamantul/anuleaza declaratia de luare in spatiu, apreciez ca intervine nulitatea mentiunii privind resedinta.

Spor si voie buna!
Consimtamantul de primire in spatiu poate fi anulat doar prin instanta, cu cerere de evacuare si anulare a vizei de resedinta.

MihaiPetru, ce ati subliniat la art. 35 (1)se refera la documentele cu care se poate face dovada adresei de domiciliu (de ex. contract de vanzare-cumparare). Consimtamantul nu este document, e acord.
Buna seara!
@Ares-3: E drept ca am raspuns doar in urma analizei legislatiei incidente, fara a ma confrunta in fapt cu situatii de cele semnalate, dar va asigur ca stiu diferenta intre document si acord (sau consimtamant, cum vreti sa-i spuneti).
Va rog sa observati si faptul ca utilizatorul Roxa0 nu a intrebat daca proprietarul poate anula acordul, ci viza.

Daca am gresit, imi cer scuze!
Am retinut raspunsul de mai sus.

Spor si voie buna!
Nu ma indoiesc ca stiti diferenta.
Viza de resedinta se da cu acordul / consimtamantul de primire in spatiu al celui care detine imobilul. Anularea vizei = retragerea consimtamantului dat pentru ca acea persoana sa locuiasca acolo.
Sau invers, tot aia e :)

Important e ca nu exista alta cale de anulare a vizei (sau a consimtamantului) decat instanta.
Bine ca e viza, deci are durata de maxim un an si expira.
Da, este viza si este pe un an.Am facut acest lucru pentru o ruda de-a mea.
Eu sunt proprietarul si ma intrebam daca se poate folosi de acea viza ca sa ma oblige sa ramana in casa pe durata stabilita initial.
In ce sens se mai poate folosi de acest drept?
Poate sa faca de exemplu un abonament la o companie de cablu la acea adresa fara semnatura mea?Ii cere cineva actul de proprietate?

Alte discuții în legătură

Carte de identitate vslmarcel vslmarcel Buna ziua. Am o mare problema cu vechiul proprietar al imobilului dobandit prin vanzare -cumparare de mine in 2009. Acesta s-a repatriat din SUA si prin ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu a unei rude ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum ... (vezi toată discuția)
Pentru flotant - riscuri Daniela51 Daniela51 Daca bag pe cineva flotant,ce drepturi are acea persoana?Iar daca eu consider ca nu mai merita ce trebui eu sa fac? Ce acte trebui pentru flotant? (vezi toată discuția)