avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate

Buna ziua. Am o mare problema cu vechiul proprietar al imobilului dobandit prin vanzare -cumparare de mine in 2009. Acesta s-a repatriat din SUA si prin declaratie falsa la Evidenta populatiei si prezentarea contractului prin care acesta a cumparat imobilul in 2006 ( ce mi-a fost vandut mie dupa cativa ani ),si-a scos o carte de identitate pe adresa proprietatii mele, prezentandu-se proprietar.Este cautat de jandarmi,de firme de recuperare,impozite si taxe chiar si politie.Cum pot rezolva situatia ? Cei de la evidenta populatiei au spus ca elibereaza CI pe baza de declaratie si act,dar nu verifica.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vslmarcel , utilizator 09:40, 16 Mai 2017
Cei de la evidenta populatiei v-au spus ce fac cand elibereaza CI dar nu v-au spus si ca trebuie sa verifice daca documentul de proprietate in baza caruia au eliberat documentul de identitate este in original?

Nu v-au spus si care este solutia ptr cazul dvs?

Parerea mea este sa solicitati in scris cu nr de inregistratre explicatii de la serv de evid pop respectiv in ce conditii au eliberat cartea de identitate atata timp cat actul de proprietate in original al fostului proprietar este la dvs. (cel putin asa presupun).
Totodata ii notificati sa nu mai elibereze o noua CI pentru individ cand ii va expira.

In cazul in care individul are vreun original al actului de proprietate se poate sa aveti o problema potentiala si sa nu va pomeniti nu numai cu vizita celor pe care i-ati mentionat ci si cu a vreunui nou proprietar care a cumparat cu chitanta de mana.

Sunt convinsa ca a avut act original- exemplarul lui ce i s-a dat cand a cumparat la randul lui casa.
Apoi nu va afecteaza daca apare vreun eventual cumparator cu chitanta, e treaba lui si a vechiului proprietar.

Puteti sa va adresati instantei si sa cereti sa constate in contradictoriu cu SPCEP si vechiul proprietar, nulitatea menţiunii din actul de identitate privind stabilirea domiciliului numitului la adresa si obligarea SPCEP la anularea domiciliului paratului.
Va intemeiati actiunea in drept pe art
Art. 35 din oug97/2005 republicata
(1) In cazul in care mentiunea din actul de identitate privind stabilirea domiciliului sau a resedintei s-a efectuat in baza unui document care ulterior a fost anulat, s-a constatat ca era nul, fals ori falsificat, aceasta mentiune este nula de drept.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1), autoritatea care a constatat nulitatea mentiunii comunica serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor situatia intervenita.
(3) Nulitatea mentiunii poate fi constatata de instanta de judecata, din oficiu ori ca urmare a sesizarii D.E.P.A.B.D., a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor ori a persoanelor interesate.
reportat la art 28 din aceeasi ordonanta.

Art. 28
(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;

In fapt povestiti cum s-a intamplat, ca v-a vandut in 2009, ca a indus in eroare serviciul de evidenta prezentand un contract din care rezulta ca e proprietar si in realitate nu era.. etc, etc.
Mulțumesc mult.
Banuiesc că a rămas și la el un exemplar din vechiul contract.La cumpărare în 2009 am făcut și intabularea pe numele meu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare viza flotant Roxa0 Roxa0 Buna ziua, Se poate anula o viza de flotant de catre proprietarul imobilului pe care este viza? (vezi toată discuția)
Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar sa elibereze locuinta? vicky_gavrila vicky_gavrila Buna seara, Am si eu o situatie. Am cumparat un apartament si in contractul de vanzare cumparare a fost trecuta o clauza precum ca vechiul proprietar poate ... (vezi toată discuția)
Schimbare act de identitate GabrielaElla GabrielaElla Buna ziua, In cazul in care ma aflu in Bucuresti iar domiciliul meu este in Tulcea, pot sa imi schimb buletinul aici? Mentionez ca maine imi expira actul de ... (vezi toată discuția)