avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

sal, am o problema. am suferit un accident de munca. La locul de munca sa efectuat o constatare a producerii accidentului iar in procesul verbal de constatare s-au gasit vinovati soferii de la o alta firma nu de la firma la care lucrez, portarul firmei, si directorul firmei la care lucrez. doresc sa dau in judecata pe cale civila pentru daune si nu stiu pe cine sa dau trebuie sa-i dau pe toti (vinovatii), sau depun proceul verbal de constatare la dosar si instanta va decide cine este vinovat. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:04, 24 Mai 2014
Presupun ca evenimentul a fost cercetat de catre ITM, daca a fost gasit raspunzator si directorul firmei dvs.
Solicitati in scris cu nr. de inregistrare/ data, firmei dvs./ ITM, sa va dea un exemplar din PV de cercetare a accidentului de munca. PV trebuie sa poarte avizul inspectorului sef al ITM si un nr. de inregistrare/ data.
Deschideti actiune in instanta civila impotriva tuturor celor gasiti raspunzatori de producerea evenimentului, mentionati in PV de cercetare AM. Solicitati daune materiale si daune morale, in functie de responsabilitatile stabilite.
In PV de cercetare pot fi cauze care au dus la producerea evenimentului si cauze favorizante pentru producerea evenimentului. Persoanele gasite raspunzatoare pentru producerea evenimentului (cauza "principala" pentru producerea evenimentului) sunt direct responsabili (probabil soferii pentru producerea evenimentului in sine si eventual directorul firmei dvs. pentru lipsa de organizare corespunzatoare a activitatii), iar portarul, indirect responsabil pentru cauza favorizanta (probabil a facilitat accesul soferilor firmei celeilalte, in incinta firmei dvs. fara a respecta anumite proceduri interne). In functie de aceste criterii puteti formula cunatum despagubiri pentru fiecare aprte responsabila, in parte.
La deschiderea actiunii, anexati copie dupa PV de cercetare AM si copii dupa orice alte documente (concedii medicale, fise medicale/ dosar medical, expertiza medico-legala, etc.) pe care le detineti si va sustin punctul de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unui accident rutier la locul de munca patronul te poate ... Sebi200 Sebi200 In cazul unui accident rutier la locul de munca patronul te poate obliga să plătești daune (vezi toată discuția)
Accident de munca Rebeccaelena Rebeccaelena Buna ziua.Am un frate de 29 ani care a suferit un accident la munca,in domeniul constructiilor,mai exact a cazut de pe acoperis,de la 6m,firma respectiva ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii- accident la locul de munca alex-aldea07 alex-aldea07 Fratele meu a avut un accident la locul de munca, el fiind sofer profesionist la o firma romaneasca.Accidentul s-a intamplat in italia acum 4 luni. Nu a primit ... (vezi toată discuția)