avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda fara proces verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda fara proces verbal

Buna seara,
As avea si eu o intrebare...In seara asta,eram impreuna cu 2 prieteni,am cumparat o sticla de bere pe care am inceput sa o bem pe o banca din fata unui camin studentesc...Dupa ce am luat cate o gura de fiecare,a aparut un echipaj de politie...Ni s-a cerut sa ne legitimam,cum nu aveam niciunul dintre noi buletinele,am dat doar cateva date(Locul nasterii,numele(l-am dat incomplet) si data nasterii(din cauza ca m-am panicat,am gresit anul)dupa care am mers dupa buletin si nu m-am mai intors(am dat si camera veche de camin,nu cea noua).E vreo sansa pe baza acestor date sa primesc vreo amenda acasa?Daca nu a fost data pe loc si daca datele sunt incomplete?Si daca da,e vreo sansa sa o pot contesta?Nu mi s-a scris mie proces verbal ci doar celor 2 prieteni si li s-a dat amenda in valoare de 100 lei fiecare,iar pt mn...Doar o promisiune ca ma vor gasi si imi vor da amenda maxima(500 lei cred)

Multumesc frumos pentru timpul acordat,
Ionut
Daca esti identificat si iti este comunicat procesul verbal, acesta poate fi contestat in termen de 15 zile de la data comunicarii.
Vad ca dvs luati totul in joaca dar este foarte posibil sa se retina si altceva avand in vedere ca ati intentionat sa-l induceti in eroare pe dl.politist.

ART. 327
Falsul privind identitatea
(1) Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau transmisă unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea prin folosirea frauduloasă a unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile sau a unui astfel de act falsificat, pentru a induce sau a menţine în eroare un funcţionar public, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Când prezentarea s-a făcut prin întrebuinţarea identităţii reale a unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Încredinţarea unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile spre a fi folosit fără drept se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimatie student falsa, schimb de identitate cristitt cristitt buna,ajutati-ma va rog, va multumesc mult .Calatorind cu autobusul cu un abonament de transport a unui coleg care mi la dat sa ma folosesc eu ca el nu are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În ce categorie de infracțiune s-ar putea încadra ... Georgescu A Georgescu A Bună ziua! În ce categorie de infracțiune s-ar putea încadra fapta de a trimite o petiție on line sub numele altei persoane? Datele folosite sunt numele ... (vezi toată discuția)