avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legitimatie student falsa, schimb de identitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legitimatie student falsa, schimb de identitate

buna,ajutati-ma va rog, va multumesc mult .Calatorind cu autobusul cu un abonament de transport a unui coleg care mi la dat sa ma folosesc eu ca el nu are nevoie aveam 2 luni de folosinta ,dar am fost prins de controlori, abonamentul nu era fals, dar ei au cerut un act de identitate, eu spunind ca nu il am si e a meu abonamentul,ei au spus ca ma duc la politie, in drum spre politie am recunoscut la controlori ca nu e abonamentul meu dar ei oricum o spus sa mergem la politie.Ajungind la politie controlorii au spus agentilor de politie de acest caz , au mai spus ca eu am recunoscut fapta.Acolo am scris o declaratie si ca am incalcat articol penal 327 falsul privind identitatea.Spuneti-mi va rog ce pedeapsa a sa primesc,si in cit timp a sa rezolve acest dosar ? a trecut o luna si nu ma anuntat politia nimic.Mentionez nu am antecedente penale. ms
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
cristitt, utilizator
Cel mai recent răspuns: cristitt , utilizator 21:10, 30 Iunie 2014
ART. 327c.p.
Falsul privind identitatea
(1) Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau transmisă unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea prin folosirea frauduloasă a unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile sau a unui astfel de act falsificat, pentru a induce sau a menţine în eroare un funcţionar public, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Când prezentarea s-a făcut prin întrebuinţarea identităţii reale a unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Încredinţarea unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile spre a fi folosit fără drept se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Nu o sa va trimita in judecata, banuiesc ca procurorul o sa dispuna renuntarea la urmarire penala.
Ms de raspuns , mie frica pentru acest caz si aceasta incalcare , vad ca articolul care l-am incalcat prevede inchisoare 6 luni pina la 3 ani, mie teama, cred ca nu ajung la inchisoare ? poate sa-ni puna o amenda administrativa ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
cristitt, utilizator
Nu ajungeti la puscarie, stati linistit.
multumesc de sfaturi,nu ma pricep in codul penal, asta ma calmeaza dar daca e fara puscarie
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
cristitt, utilizator
spuneti-mi va rog care anume aliniat am incalcat din articolul 327 falsul privind identitatea punctul (1) sau punctul (2) ?
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2014
cristitt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda fara proces verbal TCX1992 TCX1992 Buna seara, As avea si eu o intrebare...In seara asta,eram impreuna cu 2 prieteni,am cumparat o sticla de bere pe care am inceput sa o bem pe o banca din fata ... (vezi toată discuția)
Falsul in declaratii la examene mirela1981new mirela1981new Buna. Prezentarea unei persoane la un examen scris, in locul altei persoane, constituie infractiunea de fals privind identitatea? Facultatea este o ... (vezi toată discuția)