avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dezmembrare teren cu doua constructii pe el
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dezmembrare teren cu doua constructii pe el

Vreau sa cumpar o casa. De la proprietar am inteles ca constructorul a cumparat un teren de 1000m. A construit doua case pe acelasi autorizatie de construire. Dupa aceea acesta a intabulat constructiile si apoi a facut dezmembrare teren, fiecare casa avand 500m.
Pe certificatul de urbanism scrie ca constructia trebuie sa fie la 3m stanga, 3m dreapta de vecini. In urma dezmembrarii terenului o casa nu are 3m fata de cealalta.
Este legal acest lucru? Sa cumpar sau nu casa?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters321701 , utilizator 16:04, 25 Mai 2014
La data executarii constructiilor imobilele vecine apartineau aceluiasi proprietar. Nu se pune problema respectarii limitelor de vecinatate. Titularul autorizatiei este proprietarul vecinatatilor. Nu aveti de ce sa va faceti griji la acest moment, si nici pe viitor, din punctul meu de vedere. Neexistand vecini la data ridicarii constructiilor nu se putea pune problema acordurilor de vecinatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef urbanism = interes personal & refuz semnare autorizatie constructie Cost86 Cost86 Salutare oameni drag . De mai bine de 3 ani ma chinui sa mi deschid o activitate comerciala pe teren proprietate. Inainte de cumpararea terenului acum 3 ani am ... (vezi toată discuția)
Proprietatea comuna a mamei si matusii partial ocupata de catre vecin, fratele lor daniel_fergusson daniel_fergusson Buna ziua .-In anul 2005 unchiul meu “a cumparat” de la mama lui (bunica mea) 500m² din total 1500m² intravilan. Real, a fost donatie pt ca la notar ia ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren bucuresti AG66 AG66 Sunt in negocieri pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti . Situatia se prezinta astfel : - terenul are o suprafata de 199mp cu o deschidere la strada de ... (vezi toată discuția)