avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier?

Buna as dori sa stiu si eu daca am incercat sa fur niste bani si i am inapoiat , dar persoana a anuntat politia si am mers si am declarat la politie ambele persoane.dAr nimeni nu m a mai contactat.precizez ca eram la prima abatere, mi s a spus ca am sa fiu contacta si ca am sa primesc o amenda prin posta. A trecut un an si ceva; nu am primit nimic si nici nu am mai fost contact de politie. Oare infractiunea apare in cazier??
Cel mai recent răspuns: fabrice23 , utilizator 17:40, 25 Mai 2014
In cazier se inscriu, potrivit art.9 din Legea nr.290/2004, in ceea ce priveşte persoanele fizice, date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii stabilite conform Codului penal, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea, caracterul politic al condamnării;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun rectificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea.

Da asta am inteles ca am citit, dar eu nu stiu daca a renuntat persoana respectiva la dosar sau daca s a continuat ceva ca nu am primit nici o instiintare nimik de mai bine de un an. eu acum vreau sa ma angajez ca gestionar si am citit ca s ar putea sa apara in cazier.
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
fabrice23, utilizator
In cazier apar condamnarile si nicidecum savarsirea unei fapte pentru care nu ati fost inca condamnat.
Deci daca nu an fost condamnat sau nu am primit inseamna ca nu a avut loc procesul, prin urmare nu exista condamnare deci rezulta ca.nu apare in cazier nu??? Daca am inteles eu bine. Nu exista nici o posibilitate sa fi avut loc si sa nu fi primit ceva in posta sau telefonic.In general dureaza asa mult un proces de natura asta ???
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
fabrice23, utilizator
Daca nu a avut loc o judecata in fata instantei de judecata sau daca parchetul nu v-a comunicat aplicarea unei amenzii, probabil ca dosarul este inca in lucru.

Intrebati la Parchet sau la Politie.

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)
Proces penal pe rol- cazier ? LiviuAurelian LiviuAurelian Pentru angajare am nevoie de cazier judiciar si am un proces pe rol penal. Va rog sa-mi spuneti si mie daca apare in cazier fapta sau nu. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)