Buna ziua.Am cateva nelamuriri despre aceste acte. Povestea e simpla.Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani. Eu acum stau cu mama,care s-a recasatorit.Apartamentul este pe numele tatalui meu vitreg.Care are 6 frati/surori.
Dupa decesul tatalui meu vitreg,cine o sa aiba drepturi pe apartament? Mama sau fratii/surorile acestuia?
Iar a doua nelamurire este legata de drepturile mele. Stiu ca momentan nu am nici un drept de proprietate,dar vor sa-mi faca acte pe casa. Pentru asta trebuie sa-mi schimb numele de familie cu cel al tatalui vitreg? (Eu mi-am pastrat primul nume de familie)
Si daca se poate, sa-mi spuneti va rog frumos, unde as putea gasi mai multe informatii legate de problema mea,gen pret,acte necesare,proceduri,etc.
Daca la momentul decesului tatalui vitreg, acesta nu va avea niciun copil natural sau infiat, atunci bunurile lui vor fi mostenite de sotia supravietuitoare in concurs cu fratii, surorile lui (colaterali privilegiati).
"vor sa-mi faca acte pe casa" ... nu inteleg acest termen... daca vor sa incheie un act de vanzare-cumparare sau donatie sau testament catre dvs. atunci nu are nicio relevanta faptul ca aveti sau nu acelasi nume cu cel al tatalui vitreg.
Mai multe informatii, puteti afla contactand un avocat specializat pe drept civil.
Daca tatal vitreg vrea sa va faca acte pe casa nu este necesar sa va schimbati numele de familie.
In cazul in care nu va face acte pe casa pana la decesul lui atunci bunurile acestuia vor fi mostenite de catre sotie si fratii/surorile acestuia iar dvs. veti mosteni partea mamei dupa decesul acesteia.
Vanzare-cumparare,cred. Ideea e ca vor sa am drepturi depline asupra aprtamentului,dupa decesul parintilor. Dar dupa incheierea actului de vanzare-cumparare,va mai exista acel concurs intre colateralii privilegiati? Pun intrebarea asta pentru ca nu este o situatie tocmai "roz",intre ei ca frati/surori.
daca vi se face act de vanzare-cumparare, clar ca nimeni nu va mai avea nimic de mostenit daca apartamentul la momentul decesului tatalui vitreg, va fi pe numele dvs
Mostenire
cristimunteanu
Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)