buna seara . va cer sfatul tuturor in urmatorul caz delicat : adult 21 de ani cu schizofrenie paranoida ,incadrat in gradul 2 handicap cu termen de evaluare 04 06 2014 . mama lui profesoara la un liceu a decedat in 22 decembrie 2014 fiind singurul sprijin si intretinator . povestea este foarte incalcita deoarece atat mama cat si adultul nu au fost comunicativi ,au trait foarte retrasi iar la momentul decesului mama avea domiciliul in oras iar fiul in alta localitate unde de altfel mama a cumparat o modesta garsoniera ramanad fiul sa locuiasca in ea . de inmormantarea mamei s-a ocupat personalul liceului si primaria unde aceasta era profesoara . tatal baiatului este arestat de 10 ani fiind condamnat pentru crima ( a omorat-o pe bunica materna a baiatului) din prima casatorie a mamei mai are un baiat de 34 de ani de care nu se stie absolut nimic acesta nedorind sa tina legatura cu mama sa si cu fiul bolnav din a 2 casatorie . la inmormantare a venit si singurul frate al mamei dintr-o localitate foarte indepartata cam 700 km care a luat toate actele asa cum era de altfel si firesc (baiatul fiind fara discernamant ( . ramanand absolut singur ,baiatul s-a intretinut atat cat a putut si din mila celor cunoscuti insa desi au fost anuntati cei de la protectia sociala ,nu au facut absolut nici un demers pentru el . in data de 22 mai un nemernic a intrat in casa peste el ,a incercat sa il violeze si nereusindu-i in totalitate l-a batut foarte rau ,in momentul de fata baiatul fiind la terapie intensiva ,urmand a fi supus unei interventii chirugicale . am alertat personal toate autoritatile insa ma lovesc de refuzul acestora spunandu-mi ca nu am nici o calitate . am luat legatura cu unchiul sau insa refuza sa se deplaseze aici si refuza totalmente sa il ajute . am cerut politiei din localitate lamuriri privind faptuitorul insa domniile lor refuza sa mi le de spunand acelasi lucru ca nu am nici o calitate . ce ma sfatuiti sa fac ? eu nu locuiesc in localitatea unde baiatul are domiciliul si intreb pot cere judecatoriei unde am eu domiciliul punerea sub interdictie si curatela bolnavului in regim de urgenta daca nu am certificatul de deces al mamei ? ce poate face cu acel imobil destul de saracacios in conditiile in care el nu mai vrea sa se intoarca acasa de teama acelui individ care l-a batut si a incercat sa il violeze? cum ii pot eu apara dreptul acestui napastuit de soarta in conditiile aratate ? mentionez ca am fost la el la spital la terapie intensiva ,am discutat cu el si totodata am dat detalii medicului legist care a venit sa il evalueze si celor 2 politisti care il insoteau pe medicul legist . vreau in acelasi timp sa le depun plingere celor de la asistenta sociala din localitate ,asistentei medicale si politistuui din localitate care l-au tratat cu indiferenta cand a mers sa reclame ce i s-a intamplat . in situatia in care se afla are mare nevoie de ajutor acest baiat ,am omis sa spun ca are de ridicat cateva zeci de milioane drepturi salariale ramase de pe urma mamei sale dar nu poate fiind bolav si neputand face succesiunea . va multumesc tuturor celor care imi veti raspunde . cu respect radulescu
Puteti cere punerea lui sub interdictie si sa-i deveniti tutore daca doriti.
daca aveti nevoie doar sa il reprezentati in anumite actiuni, ii puteti fi doar curator- special, numit de instanta, dar cine ii va fi tutore ?
buna dimineata . multumesc pentru raspuns . este o chestie delicata incerc sa-i obtin curatela speciala si sa il iau la mine pentru o perioada . ma nemultumeste faptul ca ruda sa de gradul 3 adica fratele mamei sale ,i-a luat toate actele si pur si simplu s-a descotorosit de el . cum pot obtine curatela in situatia in care nu detin certificatul de deces al mamei sale ,iar unchiul sau tergiverseaza trimiterea sa ,motivand ca nu are bani si ca imi trimite prin email o copie ? ce valoare poate avea aceasta copie la judecatorie ?este foarte mult de alergat pentru el in conditiile in care mama sa nu a avut grija lui ,nu l-a scos in lume in societate ....nu cunosc care sunt medicii curanti ... offff grea e viata pentru unele persoane lipsite de ajutor . va multumesc pentru tot . radulescu
pentru obtinerea curatelei am nevoie de certificatul de deces ,sa demonstrez judecatorului ca mama sa ,curatorul a decedat . apoi incerc sa-i dezbat succesiunea sa vad ce decide instanta sa-i caut o locuinta aproape de mine . eu am serviciu ,am si un copil cu aceeasi afectiune ca el si imi este foarte greu sa muncesc de la zero cu el . insa pentru ca il cunosc si comunic mult cu el se agata de mine ca de ultimul fir de ata si fac totul din mila . autoritatile care sunt platite sa faca asta sunt nepasatoare si desi am facut sesizare iclusiv la forul superior mi s-a raspuns ca dureaza 60 de zile sa imi raspunda . sunt intrigata ca desi a fost agresat destul de violent desi inca este la terapie intensiva nimanui nu-i pasa si ma lovesc continuu de refuzul autoritatilor pe motiv ca nu am nici o calitate . va multumesc radulescu
Succesiune/tutore
nicole852107
buna ziua,problema sta un felul urmator,urmeaza o succesiune,mostenitori sunt 2 copii si sotia supravietuitoare.unul dintre copii este schizofrenic.de teama de ... (vezi toată discuția)