Buna seara ,
va rog sa ma ajutati cu informatii . Ieri am fost la judecatorie ptr a obtine curatela asupra cumnatei mele care este bolnava de schizofrenie paranoida din anul 1988 . Ne-am prezentat amandoua si eu si ea . La intrebarea dnei judecator daca stie de ce a venit acolo ea a raspuns : ,,da ,am venit sa o imputernicesc pe cumnata mea sa obtina tutela asupra mea ,, . Eu i-am spus ca mergem sa obtinem curatela dar nu am crezut ca trebuie sa o ,,invat,, sa spuna ceva , pur si simplu am lasat-o pe ea sa spuna ce simte ,pentru ea tutela sau curatela este acelasi lucru . Mai mult decat atat nu stiam ce o sa ne intrebe dna judecator . A mai intrebat-o cine are grija de ea si ea a spus ca noi (eu si sotul meu-fratele ei) , a spus ca noi am avut grija de ea si pana acum . Ambii parinti i-au decedat in urma cu 9 respectiv 8 ani .A intrebat-o daca stie ce boala are si ea a raspuns ,, da ,schizofrenie,, , lucru ciudat ptr ca tot timpul ea spune ca nu are acest diagnostic si ca medicii i l-au pus ca sa o omoare . Dupa aceea m-a intrebat pe mine ce solicit si am spus ,,solicit instituirea curatelei pentru a o putea reprezrezenta in fata institutiilor statului , si a putea avea grija de ea ,,.M-a intrebat daca are discernamant si i-am spus ca da ,n-aveam cum sa spun ca nu are din moment ce a raspuns coerent la toate intrebarile dansei ,inclusiv la aceea cu boala ,boala pe care de obicei n-o recunoaste..Trebuie sa mentionez faptul ca starea ei este foarte grava , avand dese(zilnic) perioade in care este rupta de realitate , vorbeste cu televizorul , in acceptiunea ei toata lumea vrea sa o omoare , inclusiv pe mine ma acuza ,atunci cand trebuie sa faca tratamentul ,ca vreau sa o omor . Trebuie sa faca o injectie la 2 saptamani si la ultima a trebuit sa sun la salvare si la politie ca sa putem sa-i facem tratamentul . Ca sa revin la solicitarea mea , toata discutia de la judecatorie a durat 3 minute , dupa care dna judecator ne-a spus ca este in regula si ,,ramane in pronuntare , o sa primiti acasa decizia ,, . Am plecat cu convingerea ca s-a rezolvat si cand am ajuns acasa am intrat pe site-ul judecatoriei sa vad soluitia si :Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de petenta RE în contradictoriu cu intimata ...... ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Câmpina. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 03.06.2015.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 03.06.2015,,
Nu inteleg unde am gresit , noi n-am fost in contradictoriu nici o secunda ,ea a zis ca a venit acolo sa ma ,,imputerniceasca sa obtin tutela,, si eu ca solicit curatela . Ce pot sa fac acum . Ea nu poate sa-si poarte de grija singura , imaginati-va ca are 46 ani si eu o spal ,eu îi fac de mancare ,curatenie ,îi spal rufe . Daca ia pensia intr-o zi nu mai are nici un leu ,cheltuie doar pe imbracaminte(chiar daca are 40 de saci cu imbracaminte de care ,,s-a plictisit,,) fara sa se gandeasca si la ziua de maine . Anul acesta a fost internata de 2 ori ,cate trei saptamani ,la un spital de psihiatrie . La dosar am depus si referate medicale date de medicul psihiatru si psiholog impreuna cu toate iesirile din spital din ultiumii 25 de ani.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat , nu am disponibilitate financiara ptr a putea angaja un avocat. Lunar dau foarte multi bani ptr ingrijirea ei , mai nou este si fumatoare si daca-i spun ca nu-i iau tigari face galagie .
va multumesc
Cel mai recent răspuns:
dragos92 , utilizator
23:01, 20 Iunie 2015