avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE DE CALATORIE
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE DE CALATORIE

As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva care este cadrul legal prin care se mentioneaza ca aceste asigurari de calatorie nu mai sunt obligatorii.
Ce lege, ordonanta, ordin prevede asta.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:04, 8 Mai 2009
De ce avem nevoie de o asigurare medicala

Ordonanta de urgenta a Guvernului Nr.144/25.10.2001 prevede ca fiecare cetatean roman care doreste sa calatoreasca in strainatate trebuie sa prezinte la iesirea din tara o asigurare medicala.

De la data aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, pentru calatoriile in statele membre ale uniunii asigurarea medicala nu mai este obligatorie dar ramane in continuare recomandata.
Pe baza acestei asigurari putem beneficia de servicii de asistenta medicala (consultatie, diagnostic, tratament) in caz de urgenta.
Si persoanele straine pot incheia asigurari de asistenta medicala in strainatate care sunt valabile mai putin in tara de rezidenta.
Tipuri de asigurari
asigurarea de asistenta medicala pentru turisti;
asigurarea de asistenta medicala pentru oameni de afaceri si soferi profesionisti.
Mai puteti parcurge si:
Ordin Nr. 154/120 din 26 februarie 2003 al Min.Sanatatii
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 296/2002 privind acordarea asistentei medicale in Romania cetatenilor straini in baza acordurilor, intelegerilor, conventiilor sau protocoalelor internationale de reciprocitate in domeniul sanatatii, la care Romania este parte

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2009
nucu$, utilizator
Asa este ,nu mai sunt obligatorii,dar n-am reusit sa gasesc cadrul legal.
Promit ca maine aflu,daca acesta exista.
multumesc, insa as fi dorit sa stiu si legea care prevede ca nu mai sunt obligatorii aceste polite de la aderarea la U.E.
In baza protocoalelor incheiate intre tarile membre UE,cetatenii acestora pot beneficia de asistenta medicala.
Nucu a facut referire la Ordinul Ministerului Sanatatii.
Se pare ca acesta este cadrul legal.
O lege,norma care sa specifice acest aspect in ceea ce-l priveste pe asigurator,nu exista.
Unde lucrez eu,la momentul respectiv,a existat o circulara prin care era facut cunoscut acest aspect.
lavinia.serban a scris:

multumesc, insa as fi dorit sa stiu si legea care prevede ca nu mai sunt obligatorii aceste polite de la aderarea la U.E.

Tocmai pentru ca nu exista o lege/norma care sa anuleze obligativitatea, exista in continuare posibilitatea de a face o asigurare de calatorie, mult mai acoperitoare si utila pentru a nu avea probleme cu trecerea anumitor puncte de frontiera, unde anumiti functionari o cer motivand ca ei nu cunosc faptul ca nu mai sunt necesare aceste asigurari.
Va dati seama ce ati simti daca intr-o noapte, la (-)15-20 grade C., un politai somnoros va tine la trecere asteptand dimineata ca sa intrebe sefii...#-o
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de calatorie ocalinoiu ocalinoiu As dori sa stiu care este baza legala pentru incheierea asigurarilor de calatorie pentru deplasarea in strainatate. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pentru cetateni straini din ue mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este modalitatea prin care un cetatean strain din Uniunea Europena (mai exact din Germania) poate beneficia de asigurare ... (vezi toată discuția)