avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Plangere la ANPC in calitate de Intreprindere ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Plangere la ANPC in calitate de Intreprindere Individuala

Buna ziua.
Poate cineva sa ma lamureasca daca o I.I este considerata un consumator avand in vedere calitatea sa juridica ( OU 44/2008 ) ?
ANPC imi refuza o plangere facuta catre o S.C findca ei nu considera I.I un consumator !
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 17:44, 26 Mai 2014
Da, nu puteti sa faceti plangere la ei ci in general, doar in justitie.
O explicatie va rog ? Atit timp cat I.I nu este o persoana juridica de ce nu se poate ?
„Consumatorul – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale ”, conform art. 2, pct. 2 din O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată.
I.I. nu este nici persoana fizica, nici asociatie care actioneaza in scopuri din afara activitatii sale.

Ce problema aveti, mai exact?poate exista o alta alternativa.
Buna ziua.
Conform OUG 44/2008 :

intreprindere individuala – intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica;.

Deci nu e nici cal nici magar ? :)

Problema consta intr-o achizitie de un sistem de incalzire care nu functioneaza asa cum a fost publicat pe site-ul furnizorului.
ati incercat sa-l returnati si sa va ofere altceva?

Alte discuții în legătură

rcs rds refuza preluare echipament internet ctr denuntat unilateral radulucian 22 radulucian 22 Am un punct de lucur inchis, la care am cerut denuntare unilaterala pe mail RDS, Au aprobat ,dar au pus sume ca dauna rezilere anticipata. Nu le-am ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract cu firma de telefonie andreeaaura andreeaaura Am un abonament (pe persoana juridica) cu o firma de telefonie mobila care expura in luna octombrie a.c. Am solicitat rezilierea contractului pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Certificat de garantie persoana juridica omatcons omatcons Am achizitioant ca si persoana juridica 1 buc. DRUJBA marca STHIL in [b]05.12.2011[/b] In 29.10.2013 am dus drujba la atelierul service al vinzatorului ... (vezi toată discuția)