avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza judiciara imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza judiciara imobil

Va rog sa-mi oferiti un raspuns la intrebarea mea:-) La un raport de expertiza judiciara ce anexe trebuie atasate? Baze de calcul,liste de preturi,indicii din devize' etc? La raportul expertuluinu amgasit nimic. Si atunci cumpot sa verific daca sunt corecte preturile si calculele expertului?
Cel mai recent răspuns: ContSters322167 , utilizator 16:44, 10 Iunie 2014
Puteti formula .obiectiuni la raportul de expertiza,pt formularea acestora este indicat sa solicitati sfatul altui expert sau unei persoane avand cunostinte in domeniul respectiv.
Expertul anexeaza la raportul de expertiza, acele documente pe care le considera utile pentru a-i sustine concluziile din raport.
In observatiile pe care le veti face la raportul de expertiza puteti mentiona si o solicitare a dvs. pentru a se anexa calculul privind .... , precizarea expresa a nr. documentului/ nr. articolului, etc. care a stat la baza concluziei privind ....., etc. Enuntarea de catre expert, in bibliografia la raportul de expertiza, a actelor normative avute in vedere la efectuarea expertizei si intocmirea raportului, va ajuta, sa le identificati si sa le puteti consulta pe internet/ la biblioteca judeteana, etc.
Am cautat pe internet si la biblioteci dar nu se gasesc. Pe mine nu ma intereseaza concluzia expertului ci ci de unde a luat preturile la materiale si la manopera regie proprie.mi se par prea mari
Solicitati lamuriri suplimentare prin observatiile formulate la raportul de expertiza si anexarea de documente care sa le precizeze, daca cele mentionate de catre expert la bibliografie, nu va sunt accesibile.
Daca sunt documente emise de institutii ale statului, publicate in MO sau hotarari de consilii locale, publicate pe site-urile primariei, iar expertul le-a nominalizat in bibliografie, nu are obligatia sa le anexeze la raportul de expertiza.
Chiar nu inteleg: adica expertul "taie si spanzura" ca oricum nimeni nu-l verifica? Eu stiu ca o expertiza trebuie sa fie verificabila.Dar cum daca nu am acces la actele sau documentele care au stat la baza intocmirii.De exemplu mi-a calculat pretul la beton B150 cu 1980lei/mc. si la BCA cu 500 lei/mc.Cum sa dovedesc ca sunt gresite daca facturi nu am.? Cine ma crede?Eu vreau sa vad de unde a luat preturile astea? Nu e obligat sa se justifice?

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza tehnica ContSters301351 ContSters301351 Buna seara! s-a facut o expertiza la o casa renovata recent la care s-a schimbat acoperisul s-a turnat placa beton s-a imbunatatit confortul .tencuit pereti ... (vezi toată discuția)
Dreptul la o nouă expertiză Reli Voinea Reli Voinea Buna ziua am avut un accident...Facanduse expertiza.expertiza fiind nefăcuta la fata locului.fiind luat dosarul de expert si facuta expertiza doar din pozele ... (vezi toată discuția)
Ref. expertiza contravaloare lipsa dreptului de folosinta apk apk Buna ziua, am investit o suma mare de bani in 1997 in casa fostilor mei socrii. Acum ne judecam, pt. ca mi-au deschis mie si copiilor mei proces de evacuare. ... (vezi toată discuția)