avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Ref. expertiza contravaloare lipsa dreptului de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Ref. expertiza contravaloare lipsa dreptului de folosinta

Buna ziua, am investit o suma mare de bani in 1997 in casa fostilor mei socrii. Acum ne judecam, pt. ca mi-au deschis mie si copiilor mei proces de evacuare. Am avut o intelegere verbala sa locuim aici, urmau sa lase casa copiilor mei, acum s-au razgandit. Nu a existat niciun ctr. de inchiriere intre mine si reclamanti. De curand, s-a efectuat expertiza platita de reclamanti pt. stabilirea cv lipsei dreptului de folosinta asupra imobilului, va rog mult sa-mi raspundeti la cateva intrebari :

1. casa este acum locuibila si are suprafata utila cu cca 20 mp mai mare decat initial, in 1997. Este corect sa se calculeze cv lipsei dreptului de folosinta pe imbunatatirile efectuate de mine ?
2. ei cer aceste drepturi cu 3 ani inainte de data cand au deschis proces si pana in ziua de astazi, este corect ?
3. am dubii asupra expertizei care-i favorizeaza clar, se ia in calcul o valoare mare a chiriei zonei, nu am probe - insa expertul parea baut, nu se putea concentra si vorbea incoerent. zilele trecute m-a sunat , confundandu-ma cu avocata reclamantilor, mi-a cerut parerea, m-a intrebat daca s-au depus contestii la expertiza. Am mari dubii legate de impartialitatea lui si as vrea sa cer recuzarea. sunt suficiente aceste motive ?
4. la astfel de expertize,cand se calculeaza cv lipsei dreptului de folosinta, consider ca ar trebui sa calculam o valoare neta a chiriei zonei, nu pe cea bruta. este corect ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: apk , utilizator 22:06, 19 Septembrie 2013
Formulati obiectiuni la raportul de expertiza daca mai sunteti la momentul procesula potrivit. Este corect faptul ca reclamantii pretind cv lipsei de folosinta pe ultimii 3 ani, debitele datorate pt anii mai indepartati sunt prescrise.
Expertul efectueaza expertiza tehnica judiciara tinand cont de normative, pe care le mentioneaza in raportul de expertiza, cu precizarea articolului unde se incadreaza.
In observatiile dvs. la raportul de expertiza este corect sa nu va referiti la presupuneri, ci numai la fapte pe care le puteti proba (ma refer la starea fizica a expertului).
Expertul este obligat sa raspunda documentat, in scris, la observatiile formulate de dvs. la raportul de expertiza.
Instanta analizeaza raportul de expertiza. observatiile dvs., raspunsul expertului la observatiile dvs., studiaza toate documentele aflate la dosar si se pronunta.
Daca raspunsurile expertului la observatiile dvs. nu sunt pertinente si probati cu documente acest lucru, puteti cere instantei sa aprobe efectuarea unei contraexpertize. Pentru contraexpertiza puteti cere instantei si sa va aprobe un expert parte/ expert consilier pe care il nominalizati dvs. din aceeasi specialitate cu expertul desemnat de instanta (il platiti dvs. separat si anexati contractul si dovada de plata la dosarul cauzei).
Daca dispuneti de documente (facturi, chitante, etc.) care va sustin punctul de vedere (ca ati investit bani in 1997) nu este rau sa le depuneti la instanta.
Daca puteti aduce martori (sa nu fie rude cu dvs.) care sa va sustina punctul de vedere, cereti audierea acestora in instanta.
va multumesc pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa cer o contraexpertiza si un expert parte? niculinapopa niculinapopa Buna seara! Am pe rol un proces (litigiu de munca ) privind recuperare drepturi salariale Expertul desemnat de instanta ,a intocmit raportul de ... (vezi toată discuția)
Expertiza casa dodorel62 dodorel62 Buna ziua . La o casa a trebuit sa se faca o expertiza , iar judecatoarea a emis catre expert o hartie cu punctele pe care trebuia sa le respecte si de care ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza tehnica judiciara rokyng rokyng Ce posibilitati de aparare as putea sa adopt pentru faptul ca Contraexpertiza tehnica a unui imobil este cu 250 % mai mare ca si expertiza ? (vezi toată discuția)