avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Blocare recuperare taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Blocare recuperare taxa prima inmatriculare

Intentionez sa cumpar un autoturism SH. Cum ma pot asigura ca niciunul dintre proprietarii anteriori nu vor putea sa recupereze taxa de prima inmatriculare platita pentru acest autoturism?
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 19:26, 26 Mai 2014
Taxa Auto nu o va putea cere inapoi decat proprietarul care a achitat-o, daca va castiga impotriva Statului Roman in instanta, in conditiile legii si a normelor U.E. !
Cred ca puteti face acest lucru (dar nu cred ca puteti bloca) printr-o solicitare la A.N.A.F. si sa precizati, in cazul in care inca nu s-a cerut recuperarea Taxei Auto (de poluare), sa fiti instiintat in scris si ce ar trebui sa faceti in situatia precizata ca sa nu apara probleme, evitand astfel viitoare neplaceri.
In cazul in care s-a cerut si s-a si obtinut, va trebui achitata Taxa de Timbru de Mediu pentru o prima inmatriculare. Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpara un autoturism fara a radia masina arond arond Buna ziua , va rog sa-mi explicati cum sa procedez daca intentionez sa cumpar un autoturism la care nu a fost platita taxa de prima inmatriculare? Vinzatorul ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez taxa de poluare? dacidaci dacidaci Buna seara Am achizitionat in 26.07.2008 un Iveco din Germania si in data de 24.09.2008 am achitat taxa de poluare in valoare de 5.294,00 ron la Adm. sct. 4. ... (vezi toată discuția)