lucrez la o firma de distributie.sotia mai are o saptamana jumatate si va naste prin cezariana.cei de la firma mi-au spus ca in distributie nici o firma nu da liber o luna de zile.trebuie sa stau cu ea pana isi va revine.ce drepturi am in cazul acesta???
Nu exista niciun text de lege care sa prevada ceea ce sustineti dvs.
In calitate de tata, puteti solicita angajatorului, acordarea a 5 zile lucratoare - concediu paternal -, conform Legii nr.210/1999, si anume:
Art. 1
(1)Concediul paternal se acordă în condiţiile prevăzute de prezenta lege, în scopul de a asigura participarea efectivă a tatălui la îngrijirea noului-născut. (2)Tatăl copilului nou-născut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucrătoare, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
Art. 2
.....
(2)Concediul paternal se acordă la cerere, în primele 8 săptămâni de la naşterea copilului, justificat cu certificatul de naştere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiţionarului.
(3)Indemnizaţia pentru concediul paternal se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.
.....
Art. 4
(1)În cazul în care tatăl copilului nou-născut a obţinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat în condiţiile art. 2, se majorează cu 10 zile lucrătoare.
...
Prin urmare, daca aveti obtinut un atestat de absovire a cursului de puericultura, atunci durat concediului paternal se prelungeste cu 10 zile lucratoare . Per total, veti beneficia de 15 zile lucratoare, in aceste conditii.
Curs puericultura
mihailccc
Managerul de resurse umane spune ca adeverinta pentru acest curs, ca sa fie valabila, ar trebui emisa dupa ce se naste copilul, mie doctorul de familie mi-a ... (vezi toată discuția)