avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata...

Buna ziua!

Ma numesc Serbu Cristi si locuiesc in Bucuresti. Am o nelamurire drept urmare am decis sa cer sfatul unor profesionisti asa ca am apelat la acest site. Sunt angajat la o firma cu contract pe o perioada nedeterminata. Am gasit o oferta de munca in Italia pe perioada verii de trei luni. Doresc sa-mi iau concediu fara plata trei luni de zile sa lucrez in Italia tot cu contract dupa care sa ma-ntorc in tara la vechiul job pe care il am acum. Intrebarea mea este daca se poate, daca pot sa am concediu fara plata la actualul loc de munca si contract de munca la alt loc de munca in Italia in acelasi timp pe o perioada de trei luni?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 27 Mai 2014
Da..se poate, insa doar daca angajatorul va aproba CFS-ul.
Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată. Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern. (art.153 C.mun.)

Asadar, verificati daca la nivel de angajator este reglementata o durata maxima pentru care se poate lua CFP si care este aceea.

CFP nu constituie vechime in munca si nici stagiu de cotizare la somaj, sanatate si pensie.

In speta, puteti lua CFP la un angajator si sa incheiati un alr c.i.m. cu alt angajator din tara sau strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata ALINACARSTEA ALINACARSTEA buna ziua. Lucrez la o firma si m-ar interesa daca as putea sa-mi iau concediu fara plata 3 luni de zile fara a-mi inchide contractul de munca. (vezi toată discuția)
Doua cim marius_brn marius_brn Buna seara ! Lucrez cu contract de munca pe o perioada nedeterminata. Am o oferta la alta societate sa merg pe 3 luni de proba. Pot avea in acelasi timp ... (vezi toată discuția)
La ce perioadă de concediu fără plată pe an am dreptul ? viktorV viktorV 1. În calitate de angajat cu c.i.m. pe durată nedeterminată, (la privat), la ce perioadă de concediu fără plată, pe an - am dreptul ? 2. Ce temei de ... (vezi toată discuția)