avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua CIM

Buna seara !
Lucrez cu contract de munca pe o perioada nedeterminata.
Am o oferta la alta societate sa merg pe 3 luni de proba.
Pot avea in acelasi timp cele 2 contracte timp de 3 sau 6 luni cat e perioada de proba ?
La jobul de proba se lucreaza 14 zile ,12 ore si restul din luna acasa.
Pot sa am concediu fara plata de la jobul pe perioada nedeterminata pentru cele 14 zile si apoi sa revin la munca.
Multumesc anticipat !

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 5 Septembrie 2014
Buna seara,

1. Da, puteti avea 2 CIM in acelasi timp, doar ca unul trebuie sa fie cu timp de lucru 8 ore, iar celalalt cu timp partial.

2. In ce priveste concediul fara plata , da, aveti dreptul , cu conditia sa fie aprobat de seful direct sau de conducerea societatii.

Succes!
@ marius_brn

1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Asadar,nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial ori pe durata nedeterminata sau determinata.

3. Conform art.153 C.mun.:
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, aveti dreptul de a solicita un CFP la orice angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte munca ninel_d ninel_d Buna ziua,am si eu o nelamurire,in iulie anul trecut am fost angajat de o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata in baza legii ... (vezi toată discuția)
Doua job-uri: unul la stat si unul la privat armaghedon_now armaghedon_now 1. Pot avea in acelasi timp 2 job-uri de cate 8 ore fiecare, unul la stat si unul la privat? Daca nu, conform carei legi? 2. La job-ul din privat in perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si perioada de proba M-A-N M-A-N O persoana aflata in concediu de odihna la un loc de munca se poate angaja la un nou job, diferit de primul , in perioada de proba? (vezi toată discuția)