avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Schimbarea pedepsei condamnatului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Schimbarea pedepsei condamnatului

Fratele meu a fost condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu executare pt infractiunea de evaziune fiscala.As dori sa stiu daca este posibila schimbarea pedepsei cu arestul la domiciliu si daca o astfel de cerere se adreseaza JAP.Mentionez ca in acelasi dosar in 2011 in faza de UP a fost arestat preventiv pe o perioada de 2 luni dupa care a fost eliberat pe cautiune.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanastudenta , utilizator 23:03, 26 Mai 2014
Nu, acest lucru nu este posibil.Arestul la domiciliu este o măsură preventivă și se ia doar față de inculpații care nu au fost condamnați încă definitiv.
Arestul la domiciliu este o masura preventiva, nu o modalitate de executare a pedepsei.
Avand in vedere ca exista o condamnare definitiva, nu este aplicabila institutia arestului la domiciliu.
Multumesc pentru raspuns.Dar schimbarea regimului de detentie din inchis in semiinchis sau deschis cand se poate cere?
Ultima modificare: Luni, 26 Mai 2014
ioanastudenta, utilizator
[ link extern ]

Vedeți art. 40 din lege.
Am inteles ca dupa executarea unei cincimi din pedeapsa se analizeaza conduita, si daca este una buna se poate dispune schimbarea regimului de executare in regimul imediat inferior ca grad de severitate.Sper ca am inteles bine.
Multumesc pt bunavointa cu care mi-ati raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare la domiciliu catalin19975 catalin19975 se scade arestul la domiciliu din pedeapsa care se da la instanta (vezi toată discuția)
Poate executa restul pedepsei la domiciliu? amales amales daca un condamnat definitiv este in regimul deschis poate executa la domiciliu restul pedepsei ?bine inteles cu bratara?cine stie ceva ? (vezi toată discuția)
Incetarea masurii arestului la domiciliu dupa pronuntarea hotararii cezarad cezarad Am o intrebare. O persoana a fost in arest la domiciliu vreo 3 luni. Intr-un final, s-a dat o hotarare de condamnare, prin care a fost condamnat de Judecatorie ... (vezi toată discuția)