Zona din care provin este Gorj, unde se extrage carbunele. Din cauza cautarilor de carbune, cariera a negociat cu oamenii privind terenurile si casele aflate in planurile lor de sapare.(asta a fost pe scurt sa intelegeti mai tarziu).
Am o parcela de pamant (extravilan) cu act de proprietate, direct mostenitor dupa ce s-a efectuat taxa de succesiune.Aceasta taxa s-a facut la judecatorie. Problema este ca acum ca sa pot sa vand carierei acea parcela, sunt pusa, sau mai degraba obligata, sa platesc la trezorerie taxa pe extravilan si intravilan pe acea bucata de teren, si nu numai, pe tot terenul care il am mostenire, deoarece nu e luata in considerare taxa de succesiune efectuata la judecatorie. Problema este de ce??
Ce e aia taxa de succesiune? Aveti hotarare judecatoreasca prin care sunteti declarat mostenitor pe terenul X? Daca da titlu este perfect valabil. Ati platit impozit ati schimbat rolul fiscal pe numele dvs? Ati facut cadastru si carte funciara?
Am toate documentele specificate de dvs de mai sus mai putin cadastru care se face separat si nu este inclus in aceasta taxa pe care trebuie sa o platesac eu. Pentru cadastru trebuie sa platesc separat.Taxa de succesiune se face in momentul in care decedeaza parintii iar totii copii lor cedeaza in favoarea unuia.
Cred ca faceti o confuzie. Probabil ca aveti restante neachitate la impozitul pe bunurile imobile pe care le detineti, iar primaria va obliga sa va platiti restantele pentru a va elibera un certificat fiscal fara datorii, altfel nu puteti vinde.
Succesiunea pe care ati dezbatut-o in instanta este perfect valabila, nu asta vi se imputa, ci faptul ca aveti datorii la bugetul local privind impozitele.
Asta e,daca va placut sa fiti mosier cu terenuri multe, va trebui sa mai si platiti impozitul pe acele terenuri, fie ele intravilane sau extravilane.
Puteti sa ajungeti la o intelegere cu cei de la extractie, fie sa accepte sa cumpere terenurile cu datorii, dar va scade din pret, fie va da un avans cu care platiti impozitul restant si obtineti astfel certificatul fiscal.
Doamna nu trebuie sa mi explicati ce e taxa de succesiune...in fine...
Dvs nu stiti sa va exprimati clar.
Hotararea judecatoreasca adica cum spuneti dvs taxa de succesiune este la fel de valabila ca cea de la notariat.
Daca ati facut taxa de succesiune la mai bine de doi ani de la decesul celui pe care il mosteniti trebuie sa platiti impozit de 1%, in rest poate primaria locala o avea niste taxe, autonomia locala...
Toate impozitele sunt platite la zi la primarie, dar sunt obligata sa platesc la fisc deoarece mi s-a spus ca taxa de succesiune trebuia facuta la notar si nu pot sa vand carierei.
Vanzare teren
cerul
Dupa decesul tatalui meu vreau sa vand un teren intravilan care a apartinut acestuia in baza unui act de donatie.
Singurele actele care le am la acest teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren
marimara
Detin un teren care are toate actele in regula, adica cadastru si intabulare ; acest teren a fost incadrat ca extravilan pana in urma cu doua luni, cand a ... (vezi toată discuția)