saamy a scris:
Scuze, dar va contrazic ! Eu am avut un teren pe care a trebuit sa il scot din circuitul agricol, taxele nu sunt mari, este doar putin de alergat.
Aceste drumuri pot fi facute si de cel care cumpara acest teren, dar trebuie sa fie avertizat, pentru ca eu nu am stiut de la fostul proprietar ca terenul este in circuitul agricol.
Ma contraziceti deoarece priviti lucrurile din unghiul cumparatorului .:)
Persoana a intrebat clar :
in eventualitatea unei vanzari a acestui teren , trebuie facuta vreo modificare a actelor sau se poate vinde si asa ?
iar raspunsul dvs :
Terenul trebuie scos din circuitul agricol.
este dat prin prisma experientei pe care ati avut-o ! Cum dvs ati reusit sa cumparati un teren care nu era scos din circuitul agricol asa si cel care a postat poate vinde fara sa faca aceste demersuri.
In privinta taxelor nu am idee cum este acum , dar in urma cu multi ani se facea un calcul in functie de tipul solului , media productiei de grau (parca :)) ) inmultita cu nu stiu cati ani ori pretul graului :duh: ... se plimbau actele pe la divese institutii de ameteai(ministerul agriculturii , oficiul de cadastru , prefectura...). Oricum chiar nu conteaza cum si cat costa taxele ci doar faptul ca
nu trebuie scos obligatoriu din circuitul agricol pentru a putea fi vandut ! Poate proprietarul nu il vinde niste ani de acum incolo , de ce sa plateasca impozit pe intravilan construibil ? Este de recomandat ca aceasta scoatere din circuitul agricol sa se faca pe o suprafata cat mai mica (de preferat doar amprenta constructiei) tocmai pentru a nu plati impozite aberant de mari .
:offtopic: Apropo , sunt curios daca se aproba legea cu impozitarea averilor de peste 500 000 euro , cum vor evalua terenurile si imobilele avand in vedere ca piata nu numai ca este moarta , dar urmeaza si un sir frumos de parastase!